Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks muhtemel düzeltme hedefine kadar geriledi

Çarşamba günü yaşanan sert satışlarla görülen en düşük seviyede endeks 12 bin 497 / 15 bin 72 kazancının yüzde 50`sini geri verdi

Bigpara Haber
Endekste 7 işlem günü devam eden yükselişin ardından salı günü 15 bin 72 seviyesinin görülmesinin ardından başlayan satışlar çarşamba günü ikinci seansta hızlanarak devam etti. Çarşamba günü seans içinde 13 bin 665 puana kadar gerileyen endeks böylece 12 bin 497 / 15 bin 72 yükselişindeki 2 bin 575 puanlık kazancın yüzde 54`ünü geri vererek yüzde 50 fibonacci düzeltme hedefini gerçekleştirmiş oldu.

Teknik olarak kısa vadeli göstergeler aşırı alım bölgesinden uzaklaşmaya başladı ancak satış baskısının süreceği görülüyor. Aroon up göstergesi 92.8`e gerileyerek alıcıların gücünün zayıfladığını ortaya koydu. CCI ve RSI aşırı alım bölgesinden çıkmasına rağmen satış pozisyonunda. Salı günü aşırı alım bölgesinde 9 günlük hareketli ortalamasını aşağı kesen stochastic indikatörü çarşamba günü 75`e gerileyerek sat sinyalini teyit etti. Orta vadeli MACD göstergesinin bu düzeltme ile güç kaybettiği görülüyor.

Endeksin perşembe günü için ilk destek noktası 13 bin 836`daki uzun vadeli düşüş kanalının arz çizgisi. Endeks daha önce belirttiğimiz gibi 2 Ocak`ta yukarı kırdığı bu direncine doğru geri çekilme eğilimini bugün göstermiş oldu. 14 bindeki psikolojikt desteğin ardından bu desteğinde kırılması durumunda 13 bin 792 ve 13 bin 474`teki yüzde 61.8`lik fibonacci geri alma hedefine doğru satışlar yaşanabilir. Ancak yüzde 50 geri alma hedefinin teyit edilmesi nedeniyle olumsuz gelişmeler olmadığı sürece endeksin göstergeler güç toplayıncaya kadar bir süre. 14 bin /15 bin arasında yatay hareket etmesi daha büyük ihtimal.

Son kapanışı ile 5 günlük hareketli ortalamasının altına düşen endeksin diğer vadedeki hareketli ortalamalarının üstünde olması nedeniyle mevcut pozisyonlar korunmalı. Endeksin düşük işlem hacmi ile dirençlerine doğru hareketlerinde, kısa vadeli göstergeler hala satışta olduğu için realizasyon denenebilir. Perşembe günü için direnç noktaları 14 bin 454, ve 15 bin.(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları