Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks kritik noktada

Endeks kritik noktada

Bigpara Haber

Tekrar merhabalar… Hatırlarsanız en son yaptığımız analizde endeksteki yükselişlerin tepki alımı niteliğinde olduğunun altını çizmiştik. Yaşanan son yükseliş hareketine karşın bu savımızı hala korumaktayız. Yani 58 bin seviyesinin hacimli kırılmadıkça borsada ne bir yükseliş hareketinden bahsetmek için erken.

Gelelim son teknik görünüme… Endeks grafikten de takip edeceğiniz gibi 11.08.2011 tarihinde 48 bin 600 seviyesinin kendine destek yaparak yeni bir yükseliş trendi oluşturma çabası içinde. O tarihten buyana trendin dışına bir kez çıktı. Onda da kapanışı yine trend çizgisinin üzerinde tamamladı. Benzer bir durumu bugün için de geçerli. Borsa bugün trendin destek noktası olan 54 bin 33 seviyesinin altına sarktı. Ancak gün yine trend çizgisinin üzerinde tamamladı.

Sonuç olarak; her ne kadar trend destek noktasının üzerinde kalınsa da borsada 11.08.2011 tarihinde 48 bin 600 seviyesinden başlayan trendin ikinci defa aşağı yönlü kırılması endişe verici. Bundan sonraki işlem gününde bu trendin destek noktası 54 bin 461 seviyesinde bulunuyor. Endeksin şu an üzerinde bulunduğu trendin doğal sonucu olan yukarı hareketini devam ettirebilmesi için bir sonraki işlem gününde (06.08.2011) 54 bin 563 seviyesinin üzerinde kalmalı. Aksi durumda kısa vadeli tepki yükseliş trendinin altına sarkmış olacak ki bu endekste güç kaybı anlamına gelir. Bunun gerçekleşmesi ise ilk aşamada 53 bin 435 ve 52 bin 500 desteklerinin görülme riskini ortaya çıkaracaktır. Dikkat!

Bol kazançlar…

Görüş ve önerileriniz için: www.twitter.com/MCobanAnaliz
Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları