Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks kısa vadeli ortalamalarının üstünde

Çarşamba günü yaşanan hacimsiz yükselişle birlikte kısa vadeli hareketli ortalamalarını üstüne çıkan endeksin bu vade için al sinyali devam ediyor

Bigpara Haber
Çarşamba günü seans içinde 12 bini deneyen ancak işlem hacminin yeterli olmaması nedeniyle bu seviyeye yaklaşılmasıyla artan satışlar karşısında gerileyen endeks günü 210 puanlık artışla 11 bin 826 puandan kapattı. İşlem hacmi bir önceki güne göre gerilerken son 4 işlem gününde en düşük seviyeler ile endeksin kısa vadeli up trendinin devam ettiği görülüyor.

Teknik olarak kısa vadeli aşırı alım bölgesine girmesinin ardından bu vadede ortaya çıkan al sinyalinin devam ettiği görülüyor.Bir günlük ters hareketin ardından RSI yeniden yükselişe geçerken salı günü kısa vadeli al sinyali veren stochastic yükselişini sürdürüyor. Yükselişini sürdüren CCI göstergesinin de bu trendle hafta içinde al sinyalini teyit etmesi durumunda kısa vadeli göstergelerin önemlilerinde bu sinyal oluşmuş olacak.

Salı günü 3 ve 5 günlük ağırlıklı hareketli ortalamalarının hemen altında kapanış yapan endeks çarşamba günü bu ortalamalarının üstüne çıkarak kısa vadeli indikatörlerdeki al sinyalini teyit etti. 11 bin 923`te bulunan 10 günlük ağırlıklı ortalamanın da perşembe günü geçilmesi durumunda bu trend güçlenmiş olacak. Endeksin perşembe günü için destek seviyeleri 11 bin 731/11 bin 655 bandı ve 11 bin 300`de. Buranın kırılması durumunda 10 bin 653 desteğine doğru sert satışlar yaşanabileceğinden bu seviyenin stop-loss olarak korunması gerekiyor. Dirençler ise 11 bin 923, 12 bin 70 ve 12 bin 435`de.(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları