Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks güç kaybetmeye devam ediyor

İMKB`de yaşanan düşüş trendinin tamamlandığı yönünde şu aşamada teknik bir data bulunmuyor. Bu nedenle kısa ve orta vadeli alımlardan uzak durulmalı.

Bigpara Haber



İMKB Bileşik Endeksi, 3 Kasım tarihinde 14 933 seviyesinde başladığı geri çekilme hareketini sürdürüyor. Bu geri çekilme hareketini Elliott Dalga Teorisi kapsamında incelediğimizde piyasanın, düşüş trendinin son dalgasını yaşamakta olduğu görülüyor.

Piyasada 3 Kasım tarihinde sonra oluşan hareket incelendiğinde, endeks bir düşüş trendi içerisinde hareket ediyor. Piyasada yaşanan bu düşüş trendinin en etkili dalgası olan üçüncü dalga 14 Kasım tarihinde 13 636 seviyesinde başladığı sert geri çekilme hareketini, 7 109 desteğinde tamamladı. Üçüncü dalganın 7 109 desteğinde tamamlanmasının ardından İMKB’de beklentiler doğrultusunda tepki alımları etkili oldu. Etkili olan bu tepki alımları, tüm üç düşüş hareketinin yüzde 68’inden daha fazlasını geri alarak hareketini 11 Ocak tarihinde 11 663 seviyesinde tamamladı.

Endekste yaşanan düşüş hareketinin ardından 11 663 direnç noktasına kadar oluşan hareketin tepki boyutunda olduğu görülüyor. Bu hareketin tepki boyutunu aşamaması ise İMKB’de yeni bir düşüş trendi oluşacağının ilk sinyalini oluşturdu.

Piyasada 11 663 seviyesinde itibaren ise düşüş trendinin son dalgası olan beşinci dalga yaşanıyor. Beşinci dalganın oluşumu ise son günlerde hız kazanarak devam ediyor. Bu dalga içerisinde XTL göstergesi ise kırmızı renk ile düşüş trendini onaylıyor. Kısa vadeli olarak yaşanan aşağı trendin Regrasyon Bandı dışına çıkması ise düşüş trendinin hız kazanmasına neden olan diğer bir etken.

Endekste yaşanan geri çekilme hareketinde hedef noktasını bulmak için MOB göstergesini kullandığımızda 6 900 – 6 800 bandı arasında destek noktası bulunuyor. Bu gösterge Elliott aşağı beş dalgasının sonundaki hedef alanı bulmak için kullanılır. Bu göstergeye göre geri çekilme hareketinin 6 900-6 800 seviyeye kadar devam etmesi bekleniyor. Endeksin bu seviyede aşağı beş hareketini tamamlama olasılığı yüksek.

İMKB’nin 3 Kasım tarihinde 14 933 seviyesinde başladığı düşüş trendinin şu aşamada son dalgası yaşanıyor. Endeksin bu düşüş trendini hedef noktalarında tamamlanmasının ardından, yeni bir yükseliş trendinin etkili olması bekleniyor.

Piyasada yaşanan düşüş trendinin tamamlandığı yönünde şu aşamada teknik bir data bulunmuyor. Bu nedenle piyasada kısa ve orta vadeli alım yapmak için düşüş trendinin son dalgası olan beşinci dalganın tamamlanması beklenmeli.(tradecnet.com)(Saat:16.15)

Yazarın Diğer Yazıları