Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks 9 bin 500`ü test edebilir

Seans sonunda gelen alımlar öncelikle 9500 seviyesinin denenebileceğini, burada tutunamazsa geri çekilerek desteklerin test edebileceğini gösteriyor

Bigpara Haber
Hafta başından beri devam eden satış baskısına yolaçan sebeblerden siyaset ile ilgili olanın nispeten etkisini yitirmesine rağmen yurt dışı piyasaların olumsuzluğu ile güne başlayan endeks 9500 desteğinin üzerinde tutunamayarak altına indi. Gün içinde en düşük 9233 puan seviyesini gören endeksde işlem hacmi de bir önceki güne oranla artarak 181 trilyon olarak gerçekleşti.

Satışların gelmesinde ve 9500 desteğinin kırılmasında dövizdeki talebin devam etmesinin yanı sıra özellikle Garanti Bankası hissesindeki yoğun satışında sürmesi. taze para girişi olmaması ve kısa vadeli önemli bir beklentinin olmayışı da etkili oldu.

Endeksin önemli destek noktaları 9100 ve 8900 puan seviyelerinde bulunuyor. Bugün seans sonunda gelen alımlar endeksin öncelikle 9500 seviyesini deneyebileceğini ve burada tutunamaması halinde geri çekilerek desteklerini test edebileceğini gösteriyor. 9500 seviyesinden sonraki direnç noktaları ise sırasıyla 9700 ve 9900 puanda bulunuyor.

ÜMİT PEHLİVAN
Borsa İşlemleri Müdür Yrd.
KENT YATIRIM MENKUL DEĞ: A.Ş.

Yazarın Diğer Yazıları