Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks 13 bini geçmeden yeni pozisyon alınmamalı

Çarşamba kapanışı ile orta vadeli ortalamalarının da altına düşen endekste 13 bin geçilmeden yeni pozisyon alınmamalı

Bigpara Haber
Çarşamba günü 13 bin 65 desteğini aşağı kıran ve seans içinde 12 bin 636 puan kadar gerileyen endeks perşembe günü seans içinde 12 bin 688`de bulunan orta vadeli yükseliş kanalının denge çizgisinin oluşturduğu desteğini test ettikten sonra günü 134 puanlık artışla 12 bin 893 puandan kapattı. 12 bin 898`de bulunan 50 günlük ağırlıklı hareketli ortalamanın hemen altından yapılan bu kapanışın yanında işlem hacmi önceki güne oranla yaklaşık yüzde 17 arttı. Endeksin çarşamba kapanışı ile 50 günlük ortalamasının da altına düşmesi dün belirttiğimiz gibi 7 bin/15 bin yükselişindeki ilk ciddi düzeltmesini yaptığını gösteriyor.

Kısa vadeli teknik göstergeler aşırı satış bölgesinde. Tepki alımlarının gelmemesi, düzeltmenin devam etmesi orta vadeli trendde de bir düzeltme yapılması ihtimalini ortaya çıkaracak. Bu nedenle orta vade için 13 bin seviyesinin üstüne çıkılmadıkça yeni pozisyon açılmamalı. Destek noktalarına doğru geri çekilmede trade amaçlı alınacak kısa vadeli pozisyonlar ise bu direnç noktalarında realize edilmeli

11 Ocak`ta 9 günlük ağırlıklı hareketli ortalamasını aşağı keserek sat sinyali veren orta vadeli MACD göstergesi gerilemesini sürdürüyor. 8 Ocakta aşırı alım bölgesinde 5 günlük ortalamasını aşağı keserek sat sinyali veren ve 11 Ocak`ta aşırı satış bölgesine giren kısa vadeli stochastic göstergesinin burada yatay seyrini sürdürmesi, düzeltme için alıcıların yeterince güçlenmediğini gösteriyor. Çarşamba günü yaşanan sert satışlar nedeniyle yükselişe geçen Aroon down yeniden sıfır seviyesine gerileyerek satıcıların gücünün azaldığını, Aroon up`ın düşüşün sürdürmesi de alıcılardaki isteksizliğini gösteriyor. Endeksin haftanın son günü için destek noktaları 12 bin 721, 12 bin 500 ve 12 bin 159`da. Direnç noktaları ise 13 bin 69, 13 bin 489/13 bin 74 bandı ve 13 bin 692`de. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları