Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks 11.638 direncini geçmeden yeni pozisyon alınmamalı

Yarım seansta 5 günlük hareketli ortalamasını test eden ancak geçemeyen endeks kapanışını dün altına düştüğü kanal desteğinin üstünde gerçekleştirdi

Bigpara Haber
Perşembe günü yarım seans ile haftayı kapatan endeks seans içinde en düşük seviye olarak bir önceki gün kapanışı olan 11 bin 92 puan seviyesini gördü. Çarşamba günü 9 gündür içinde bulunduğu kanal desteğinin hemen altında kapanış yapan endeks, perşembe günü seansiçinde gördüğü en yüksek nokta ile 5 günlük ağırlıklı ortalamasını test ettikten sonra, kapanışını kanal desteğinin hemen üstünde yaptı.

Endekste kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı satış bölgesi üstünde yatay hareket içinde olduğu görülüyor. 8 Şubat`ta 10 bin 775 seviyesinin görülmesinin ardından başlayan yükselişte, 11 bin 900 direncini geçemeyen endeks içinde bulunduğu bantta hacimsiz hareketini sürdürüyor. Sat sinyalini sürdüren Stochastic gösterbölgesi aşırı alım bölgesine yaklaşıyor. Aşırı alım bölgesinde endeksin 10 bin 775 seviyesini görmesinin ardında başlattığı yükselişte katılım olmaması nedeniyle güç kaybeden CCI ve RSI göstergelerindeki satış sinyalleri de devam ediyor. Şubat başında sat sinyali kesinleşen orta vadeli MACD göstergesi mevcut pozisyonunu koruyor. Ancak orta vadede göstergelerin aşırı satış bölgesine girmiş olması, bu vadede destek noktalarına gelindiğini gösteriyor. Haftanın ilk günü işlem yapılmayacak olması nedeniyle endeksin salı günü için destek noktaları 11 bin, 10 bin 746 ve 10 bin 529. Direnç noktaları ise 11 bin 228, 11 bin 638 ve 12 bin 112`de. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları