Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Düzeltmenin bittiğine dair ilk işaretler geldi

Bigpara Haber

Önceki analizimizde sık sık endeksin 27 Ağustos 2009 tarihinde 48 bin 334 seviyesinden başlattığı çok kısa vadeli düşüş trend çizgisinin altında işlem gördüğünden bahsetmiştik. Borsanın üzerindeki bu satış baskısından biraz olsun çıkabilmesi için de bu trendin üzerine çıkması gerektiğinin altını çizmiştik.

Dikkat ederseniz endeks bugün için yukarıda bahsettiğimiz düşüş trend direnci olan 44 bin 685 seviyesinin üzerinde günü tamamladı. Bu hareket endekste 48 bin 334 puan seviyesinden başlayan düzeltme hareketinin sonlanmasına yönelik ilk işaret olarak algılanmalı. Ancak henüz teyit edilmedi. Bunun için endeksin 44 bin 800 seviyesi üzerinde hacimli kapanışlar yapması şart. Bahsettiğimiz bu kapanışlar gerçekleşirse endekste 45 bin 102 ve 45 bin 900 seviyeleri test edilecektir. Aksi durumda yani 44 bin 800 seviyesinin altında kalınması endeksin düşüş trend çizgisi altındaki aşağı yönlü hareketi devam edecektir.

Sonuç olarak; endeksin henüz teyit edilmemesine rağmen bugün teknik anlamda olumlu sinyaller verdiğini söylemekte fayda var. Hareketin tahminlerimiz ölçüsünde gerçekleşmesi durumunda 45 bin 102 ve 45 bin 900 seviyeleri sırasıyla endeksin hedef noktaları olacaktır. Ancak bir kaz daha tekrar edelim düzeltmenin bittiğine yönelik hareket henüz teyit edilmedi.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları