Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Düzeltme hareketi gelebilir

Bigpara Haber

Dünkü analizimizde hatırlarsanız endekste 52 bin seviyesinin bugünkü işlemlerde hedeflenebileceğini belirtmiştik. Ancak bu direncin önemli olduğunu ve borsada bu seviyelere yaklaşılması durumunda satış gelme riskinden bahsetmiştik. Endeks bugün beklentilerimiz doğrultusunda hareket etti. Dikkat ederseniz borsa gün içerisinde e yüksek 51 bin 891 puana kadar yükseldi ve bu noktadan satışlarla karşılaştı. Yine bir önceki analizimizde endekste indikatörlerin kısmen de olsa olumlu sinyal verdiğini söylemiştik.

Borsada bugünkü yükselişle endeks 3 işlem gününde 3 bin puana yakın bir yükseliş yaşadı. Ancak bu yükseliş bile endeksin hem uzun vadeli hem de ota vadeli hareketli ortalamalarının üzerine çıkmasını sağlayamadı. Bunun yanında hızlı yükselişin ardından kısa vadeli indikatörlerde hafif yataya girme eğilimi ağır basıyor. Özellikle takip ettiğimiz MACD indikatöründe de tetik çizgisini yaklaşılmasına karşın hala yukarı doğru kesilmedi. Bütün bu göstergeler endekste 3 gün boyunca yaşanan yükselişin ardından hafi düzeltme yaşanma olasılığını artırıyor.

Sonuç olarak; borsada yukarıda söylediğimiz nedenlerden dolayı çok sert olmayan bir düzeltme hareketi beklenebilir. Bu bağlamda destek noktalarına özellikle dikkat etmekte fayda var. Bunun yanında dün bahsettiğimiz gibi borsada 50 bin 8 – 50 bin 151 bandında çok geniş olmayan bir boşluk (gap) oluştu. Geri çekilmelerde 51 bin 71 -50 bin 954 ve 50bin 667 seviyeleri ilk destek noktaları olmak üzere düzeltme hareketinin 50 bin 8 – 50 bin 151 bandındaki boşluğa doğru devam etmesi beklenebilir. Olası yukarı hareketlerde ise 51 bin 722 ve 52 bin seviyeleri önemli direnç noktaları konumunda. Tekrar hatırlatalım; yaşanan bu yükseliş endekste yaşanan ser düşüşün tepki hareketi şeklendi yorumlanmalı. Yukarı doğru yeni bir trendden bahsetmek için şu anda erken. Bunun gerçekleşmesi için ise endeksin 52 bin – 52 bin 500 bandında yüksek hacimle kapanışlar yaparak bu bölgeyi kuvvetli destek noktası haline getirmesi şart. Bunun dışındaki her yükselişin satış fırsatı olarak kullanılacağından şu an için yeni pozisyon açmanın riskli olduğunu tekrar hatırlatmak isterim.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları