Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Düşüş trendinin üzerine çıktı

Bigpara Haber

Tekrar merhabalar… Hatırlarsanız bir önceki analizimizde endeksteki sıkışık seyrin devam ettiğini 63 bin 642 seviyesine denk gelen 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin son derece önemli olduğunu ve bu noktanın altına sarkılması oldukça tehlikeli olduğunu belirtmiştik.

Endeks bu süre zarfında 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde tutunmayı başardı. Bu noktadan aldığı destekle de yine 58 bin 68 seviyesinden başlattığı yeni bir yükseliş trendi oluşturdu. Bundan daha da önemlisi 10 Kasım 2010 tarihinde 71 bin 665 zirvesinden oluşturduğu düşüş trend çizgisinin üzerine çıktı. Bunun yanında 66 bin 354 seviyesindeki önemli direnç noktasının da kırılması dikkat çekici. Bütün bunlar teknik anlamda olumlu söylemler. Bu bağlamda endekste teknik olarak az da olsa bir yükseliş potansiyelinden bahsetmek mümkün olabilir.

Sonuç olarak; endeksin orta vadeli düşüş trend çizgisinin üzerine çıkması ve önemli bir nokta olarak gösterdiğimiz 66 bin 354 seviyesindeki direncinin üzerinde kalması borsanın kısa vadede 68 bin 524 seviyesi ara direnç noktası olmak üzere 68 bin 991 seviyesine yönelmesini sağlayabilir. Bu süreçte endeksin oluşturmaya çalıştığı yükseliş trend çizgisinin üzerinde kalması önemli. Bugünkü kapanış itibariyle de 64 bin 892 seviyesi endeksin trend destek noktası konumunda bulunuyor. Olası geri çekilmelerde trend desteğine kadar olan sarkmalar normal karşılanabilir. Bu desteğin altındaki kapanışlar ve sarkmalarda dikkatli olunmalı.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları