Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Düşüş kanalı içindeki hareket devam ediyor

Kısa vadeli göstergeler sat konumunda. Orta vadeli yükselen kanalın 8.254`teki talep çizgisi stop-loss kabul edilerek çekilmelerde pozisyon alınabilir

Bigpara Haber
Borsada endeks para piyasalarındaki gelişmelere bağlı olarak haftanın ikinci gününde yüzde 4.31 değer kaybederek 8 bin 688 puana geriledi. Seans içinde en düşük nokta olarak 8 bin 510 puan görüldü. 7 Nisan`da başlayan düşüş kanalı içindeki hareketini devam ettiren endeks, 4 Aralık 2000`de başlayan orta vadeli yükselen kanalının talep çizgisine yaklaştı. Yarın için 8 bin 254`te bulunan bu noktanın aşağı kırılması durumunda endeks, 6 bin 950`de bulunan ve Ocak 2000`den beri devam ettirdiği uzun vadeli düşüş kanalının desteğine doğru sert bir düşüş gerçekleştirebilir.

Endeksin kısa vadeli teknik göstergeleri CCI dışında salı günü alım bölgelerinde bulunmasına rağmen sat sinyali vermeye başladı. 11 Temmuz`da dip yaptıktan sonra al sinyali veren ve yükselmeye başlayan stochastic bugün güç kaybederek sat sinyali verdi. Son dönemde endeksin daha sağlıklı izlendiği RSI göstergesi de sat sinyali verdi. CCI ise 9 Temmuz`dan beri devam ettirdiği al sinyalini bugünde sürdürdü. Orta vadeli MACD ise sat sinyalini sürdürüyor.

Seans içinde 5 günlük hareketli ortalamasını yukarı kesen ancak burada tutunamayan endeks bütün vadelerdeki hareketli ortalamalarının altında bulunuyor. Endeksin yarın için ilk destek noktaları 8 bin 492`de bulunan kısa vadeli düşüş kanalı ile 8 bin 254`teki orta vadeli yükselen kanalının talep çizgileri. İlk direncin kırılması durumunda ikinci destek noktası stop/loss olarak kabul edilmek şartıyla kısa vadeli pozisyon alınabilir. Endekste özellikle alternatif piyasalardaki durulma ile birlikte yaşanacak yükselişte direnç noktaları son iki günde test edilmesine rağmen geçilemeyen 9 bin 100, 9 bin 475 ve 9 bin 700`de.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları