Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Düşüş eğilimi sürecek mi ?

Endeks haftaya sert bir satış hareketi ile başladı. Bu satış hareketi devam edecek mi ? Endeksin önemli destek noktaları ? Ne zaman alım yapılmalı ?.

Bigpara Haber



Endeks haftaya sert bir satış hareketi ile başladı. Gün içerisinde 9 648 - 8 587 seviyeleri arasında hareket eden İMKB Bileşik Endeksi, günü 8 647 puandan tamamladı. 1 061 puanlık bir marj içerisinde hareket eden endekste 867 puanlık değer kaybı yaşandı. İşlem hacminin azalma eğilimini sürdürdüğü piyasada, göstergeler ise alım pozisyonunda satış sinyalleri veriyor.

9 640 seviyesinde bulunan direnç noktasının önemini size Perşembe günü yapmış olduğumuz yorumda önemle belirtmiştik. 22 Şubat tarihinde 6 797 seviyesinde başlayan alım hareketinin bu direnç noktasında kar satışları ile karşılaşabileceği ve bu nedenle açılmış olan pozisyonların bu seviyede kapatılması için izlenmesini belirtmiştik.

Cuma ve Pazartesi günü 9 640 seviyesinde bulunan direnç noktasını test eden İMKB Bileşik Endeksi bu direnç noktasını kıracak güce ulaşamayınca, kar satışları kapsamında sert geri çekilme hareketi etkili oldu. 9 000 ve 8 750 seviyelerinde bulunan yatay destek noktalarını aşağı kıran endekste, göstergelerin satış sinyalleri vermesine paralel olarak kar satışlarının etkisini sürdürmesi bekleniyor.

8 350 ve 7 800 seviyelerinde destek noktaları bulunan piyasada yaşanan düşüş eğiliminin sürme riski yüksek. Bu nedenle endekste şu aşamada alım pozisyonu bulunmuyor. 3 Kasım tarihinde 14 933 seviyesinde başlayan satış baskısının devam ettiği İMKB’de 9 700 – 9 750 direnç noktası yukarı kırılmadığı sürece düşüş oluşumu devam edecektir. Piyasada orta ve uzun vadeli alım yapmak için bu direnç noktasının işlem hacminin desteği ile yukarı kırılması beklenmeli. (tradecnet.com)(Saat:17.34)

Yazarın Diğer Yazıları