Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Düşüş eğilimi sürebilir

İşlem hacminin, 3 Ocak ikinci seansında gerçekleşen hacmin ardından en düşük seviyede gerçekleştiği piyasada, göstergeler satış pozisyonunu koruyor

Bigpara Haber



Birinci seans içerisinde 10 187 – 9 811 seviyeleri arasında hareket eden İMB Bileşik Endeksi günü 9 897 puandan tamamladı. 376 puanlık bir marj içerisinde dalgalanan endekste, 290 puanlık düşüş yaşandı. İşlem hacminin 3 Ocak ikinci seansında gerçekleşen hacmin ardından en düşük seviyede gerçekleştiği endekste, göstergeler ise satış pozisyonunu koruyor.

Güne sert satış hareketi ile başlayan endeks, 10 300 direnç noktasını test edecek fırsatı bulamadan geri çekilme hareketini sürdürdü. 9 800 seviyesinde bulunan destek noktası üzerinde tutunma çabası içerisinde olan İMKB’de ikinci seansın ilk dakikaları için 9 870 seviyesi önemli. Bu destek noktası üzerinde piyasanın tutunması durumunda, dar marjlarda tepki oluşumunun yaşanması beklenebilir.

10 300 seviyesinde önemli bir yatay direnç noktası bulunduran İMKB’de, tepki hareketinin etkili olması için bu direnç noktası işlem hacminin desteği ile yukarı kırılmalı. Endeksin bu direnç noktasını kıracak potansiyele ulaşmaması durumunda, 9 500 ve 9 300 destek noktasına doğru düşüş eğilimi devam edecektir.(Saat:12.40)(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları