Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Düşüş baskısı devam ediyor

Haftanın ilk günü yılın en düşük işlem hacmiyle 262 puan kaybederek 9 bin 616`dan kapanan endeksin kısa vadeli göstergelerindeki satış baskısı sürüyor

Bigpara Haber
Haftanın ilk günü, bu yılın en düşük işlem hacmi ile 262 puan gerileyerek 9 bin 616 puandan kapanan endekste kısa vadeli göstergelerdeki satış baskısı devam ediyor. 27 Ağustos`ta, yaklaşık 5 aydır devam eden düşüş kanalının yukarı geçen endeks buradan gelen satışları karşılayamayınca perşembe günü yeniden bant içine geri dönmüştü.

Perşembe günü 50 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru kesen endeks cuma günü 5 ve 10 günlük ağırlıklı hareketli ortalamalarının altına düştükten sonra pazartesi günü de 20 günlük ortalamasını aşağı doğru kesti. Düşüş kanalının üstüne çıkılması iye aşırı almı bölgesine giren osilatörler, endeksi 10 bin puanın altına iten satışlarla bu bölgeden uzaklaşmaya başlarken, kısa vadeli teknik göstergeler sat sinyaline devam ediyor.

Enflasyon rakamlarının beklenenin üstünde çıkmasının ardından, pazartesi günü 100 trilyon liraya gerileyen işlem hacminin devamı niteliğinde salı günü de endeksin düşük işlem hacmiyle düşüşünü sürdürmesi ihtimali yüksek. Salı günü için endeksin ilk desteği kısa vadeli yükseliş kanalının 9 bin 532`deki denge çizgisi. Bunun altında son yükseliş öncesi test edilen 9 bin 458 desteği var. Endeksin orta vadeli 9 bin 26 desteğinin altındaki kısa vadeli yükseliş kanalının talep çizgisi olan ve bu vadede stop-loss olarak kullanılması gereken 8 bin 889 desteği mevcut.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları