Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Düşük işlem hacmi yeni bir yükselişi teyit etmiyor

Haftanın son günü yaşanan tepki çıkışına rağmen işlem hacminin de çok az olması nedeniyle teknik göstergeler hala zayıf

Bigpara Haber
Endeksin 11 bin 535 desteğinden gelen tepki alımları ile haftanın son gününde 351 puanlık çıkış yaşansa da işlem hacminin çok düşük olması nedeniyle göstergelerinin gücü hala zayıf. Kısa vadeli yükselişin ardından ortaya çıkan düzeltmede oldukça güçlenen 12 bin 100 seviyesi şu andaki ilk direnç noktası olarak görülüyor.
Perşembe günü 10 günlük hareketli ortalamanın altına inen 5 günlük ortalama son yükselişe karşın 10 günlük ortalamasının altında kaldı. Endeks ise 5, 10 ve 21 günlük ortalamalarının daaltında.
Endeksin teknik göstergeleri hala zayıf. Haftanın son günü yaşanan yükselişe bağlı olarak aşırı satış bölgesinde bulunan RSI dışında CCI, MACD ve stochastic sat sinyalini muhafaza ediyor.
Üçüncü dalganın ardından içinde bulunduğumuz kar alma sürecinin tamamlandığını söyleyebilmemiz için 13 bin seviyesinin geçilmesi gerekiyor. Ancak işlem hacmi bu sürecin yani 5 dalganın başladığına dair bir sinyal vermiyor. Düşüşün devam etmesi durumunda hafta içinde test edilen 11 bin 535`e yeniden dönülebilir. Buranın yüksek işlem ile kırılması durumunda endeks 11 bin 100 ve 10 bin 500`e kadar gerileyebilir. Bu yüzden 11 bin 535 desteğinin kısa vadede stop-loss olarak kullanılması gerekiyor. (tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları