Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Dünkü hareket sarkma mıydı?

Bugünkü kapanış endeksin tekrar yükseliş kanalı içerisine dönmesini sağladı. Bu nokta önemli.

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: Kısa vadeli ve 100 günlük ortalamaların altına gelinmesi, indikatörlerin olumsuz sinyal vermesi, endeksin yükseliş kanalının dışına çıkması… Bütün bunlar teknik anlamda borsada satış baskısının devamı anlamına geliyor… Bu bağlamda ilk destek noktası 66 bin 200 – 300 bandında”

Endeks bugün yukarıda belirttiğimiz önemli destek noktasının altına inmedi. Burada kapanış noktasına dikkat çekmek istiyorum. Bugünkü kapanış endeksin tekrar yükseliş kanalı içerisine dönmesini sağladı. Bu nokta önemli.  Zira bu kanal içerisinde kalınması endekste dünkü hareketi “sarkma” olarak yorumlamamızı sağlayacak. Bundan sonraki hareketlerde de artık kanal desteği borsada daha fazla takip edilmesi gereken bir nokta olacak.

Sonuç olarak; borsada bugünkü kapanışın tekrar yükseliş kanalı içerisinde olması endeksin dünkü sert düşüşünü sarkma olarak yorumlamamızı sağladı. Şimdi takip edilmesi gereken nokta endeksin kanal destek noktası üzerinde kalıp kalamayacağı. Bugünkü kapanış itibariyle bir sonraki günün kanal destek noktası 67 bin 800 seviyesinde bulunuyor. Endeksin öncelikle bu destek noktası üzerinde kalması şart. Aksi taktirde yeniden aşağı yönlü senaryoları gündeme getirmemiz gerekecek. Kanal destek noktasının üzerinde kalınması durumunda ise en önemli direnç noktası 68 bin 524 seviyesinde bulunuyor. Olası trendin kuvvetlenmesi için ise bu noktanın hacimli geçilmesi şart. Geçildiği taktirde İMKB’de son dönemde sıkça kullanılan pozitif ayrışma tabirini artık daha sağlam bir şekilde kullanabiliriz. Bu da endeksi ilk aşamada 69 bin 725 sonrasında da 70 binlerin üzerine taşıyacak öneme sahip. Ancak bir noktanın altını çizmeden yapamayacağım. Şu an sular biraz durulmuş gibi gözüküyor. Ancak dünkü sert satış yatırımcılarda ciddi bir tedirginliğe neden oldu. Bunun yanında kısa vadeli göstergeler hala tam olarak olumlu sinyal üretmiyor. Bu noktaları da göz önünde bulundurmak şart.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları