Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Dow Jones yine sert düştü! İMKB’de yön aşağı

Bigpara Haber

Yazıyı hazırladığımız zamanda Dow Jones endeksi yüzde 5’in üzerinde değer kaybıyla işlem görüyordu. Hatırlarsanız önceki analizimizde Dow endeksinin seyri üzerinde bir orantı kurup İMKB’nin olası seyri üzerine bir analiz yapmıştık. Bu analizde 31 bin seviyesi üzerinde endeksin kalmasının öneminden bahsetmiştik. Dikkat ederseniz borsa bugün 31 bin seviyesi üzerinde hareket etti. Ancak dikkat çeken nokta her yukarı hareketin satış fırsatı olarak değerlendirilmesi oldu. Bu da endeksin hala kısa vadede 36 bin 541 puandan başlayan sert düşüş trend çizgisinin altında kalmasına neden oldu. Salı gününü kısa özeti bu şekilde.

Gelelim bundan sonraki ilk işlem gününe... ABD borsalarında yaşanan sert düşüş İMKB’de de aşağı yönlü bir seyir riskini artırıyor. Bu bağlamda açılışla birlikte ilk aşamada 31 bin seviyesinin altında rakamlar göreceğiz. Bu seviyein altında 30 bin 950 seviyesi de ara destek noktası olmak üzere 30 bin 633 – 30 bin 163 seviyeleri ilk destekler. Sert düşüşte 30 bin 633 desteğinin çalışma olasılığı düşük. Bu oldukça önemli. Zira bu seviye endeks açısından kritik bir destek noktası... Bu seviyenin altında ise 30 bin 163 – 30 bin 500 destek bandı var. Bu seviyelere endeksin gelmesi yüzde 4’ün üzerinde bir kayıp demek. Eğer açılış 30 bin 163 puanın üzerinde gerçekleşir ve ilk dakikalarda bu seviyein üzerinde kalma çabası görülürse borsada tepki alımının gelebileceği noktalar bu seviyeler olabilir. Ancak endeksin tekrar 30 bin 633 seviyesinin üzerine çıkması şart. Bu gerçekleşir ve bu seviye üzerinde hacimli alımlar gelirse borsa tekrar 31 binin üzerine hareketlenebilir. Aksi taktirde yani 30 bin 633 puanın altında kalınması 30 bin 163 desteğinin de aşağı kırılma riskini artıracak. Böyle bir durumda ise artık 29 bin 326 ve 28 bin 715 puan seviyelerinden bahsetmemiz gerekiyor.

Sonuç olarak teknik anlamda endeks hala kısa vadeli ve 36 bin 541 puandan başlayan sert düşüş trend çizgisinin altında hareket ediyor. Şu an için yön hala aşağı. 31 bin 575 puanlık kapanış baz alındığında bu trendin üzerine çıkması için endeksin ilk aşamada 32 bin 645 puanın üzerine hacimli bir şekilde çıkması şart...

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları