Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Dirençler kırılabilir

Bigpara Haber

Endeks hala yükseliş trendi üzerinde hareket ediyor. Önceki analizlerimizde 40 binli seviyelerin hedef olduğunu belirtmiştik. Borsa şu an için bu seviyelerde. Hatırlarsanız endeksin görünümünde şu an için çanak formasyonunun ağır bastığını belirtmiş ve bu formasyonun hedef noktasının ise 43 binlerin üzeri olduğunun altını çizmiştik. Borsa formasyon hedefine doğru ilerliyor. Ancak bunun için aşılması gereken ve kuvetli bir seviye olarak gösterdiğimiz iki direnç noktası var. Bunlar sırasıyla 40 bin 540 ve 40 bin 900 seviyeleri. Borsanın yukarıda belirttiğimiz çanak formasyon hedefine ulaşabilmesi için kesinlikle bu seviyeleri hacimli bir şekilde kırması şart. Kırması durumunda endeksi 43 bin – 43 bin 500 aralığında bulunan formasyon hedefini gerçekleştirme ihtimali oldukça artacak.

Şu an için endeks ana yükseliş trendinin üzerindeki  kısa vadeli yukarı trendin üzerinde hareketi sürdürüyor. Bugünkü kapanış itibariyle bir sonraki işlem günün trend desteği 39 bin 145 seviyesinde. Olası satışların bu seiyelee kadar sürmesi normal karşılanabilir.

Sonuç olarak; borsa yükseliş trendi üzerindeki hareketini devam ettiriyor. 40 bin 500 – 40 bin 900 seviyeleri hacimli kırılırsa hedef 43 bin – 43 bin 500 bandı olacaktır. Şu anki olumlu görüntü endekste yukarıda belirttiğimiz trendlerin kırılma şansını artırıyor. Ancak bunun yükseliş ivmesinin azalmasından dolayı kademeli olarak gerçekleşme olasılığı yüksek.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları