Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Direncin kırılması için hisselerin güçlü alıcılara geçmesi gerekiyor

13 bin direncini bir türlü aşamayan endekste ikinci seansta yaşanan hızlı düşüşte işlem hacminin ilk seansa oranla fazla olması olumsuz

Bigpara Haber
Kısa vadede endeks yükselirken işlem hacmindeki gerileme yerini dünkü paralel hareketin ardından bugün de hem endekste hem de işlem hacminde artışa bıraktı. Ancak iki seans ayrı ayrı değerlendirildiğinde düşük işlem hacmi ile birinci seansta yaşanan yükselişten sonra ikinci seanstaki artan işlem hacmiyle ortaya çıkan gerileme oldukça dikkat çekici. Ayrıca endeks 13 bini geçtiğinde daha önce de yaşandığı gibi artan satışlar, bu direncin artık iyice güçlendiğini gösteriyor.
Perşembe günü 50 günlük hareketli ortalamasının altına düşen endekste dünkü performansının ardından sat sinyali vermeye başlayan RSI, bugünyeniden al sinyali vermeye başladı. Buna karşılık aşırı alım bölgesinde bulunan stochastic bugün yeniden sat sinyali vermeye başladı.. CCI ise aşırı alım bölgesinde ve al sinyali vermeyi sürdürüyor.
Dün bahsettiğimiz gibi; 29 Mart`ta başlayan 3. dalga ile 7 binden 13 bine kadar sert biçimde yükselen endeksin içinde bulunduğu 4 dalgayı omuz-baş-omuz formasyonu ile tamamlaması ihtimali güçleniyor. Bugün seans içinde görülen en yüksek nokta dikkate alındığında o-b-o formasyonunun baş hizasına yaklaşan endeksin bu formasyona devam etmesi için bundan sonra yönünün aşağı çevirmesi gerekecek. İkinci seanstaki performans bu yönde değerlendirilebilir. Hatırlanacağı gibi dün, sağ omuz yükselişinde, orta vadeli yükselen kanalın arz çizgisi ile karşılaşan endeks için bundan sonraki bir-iki gün oldukça önemli olduğunu belirtmiş ve4. dalga olan kar alım dalgasının tamamlanıp tamamlanmaması bu formasyondan çıkışın ne yönde olacağına bağlı demiştik. Aşağı doğru devamda dalganın devam ettiğine ve düşüşün muhtemelen 10 bin 450-500 seviyesine kadar sürebileceğini söyleyeceğiz. Formasyondan çıkışın yukarı doğru olmasında ise A-B-C düzeltmelerinin tamamlandığını ve 5. dalgaya başlayacağımızı söyleyeceğiz. Bu yüzden endeksin kendini 13 bin 316 direncinin üstüne atması durumunda 4. dalganın tamamlanıp, 5 dalga yani 3. dalgaya oranla daha yavaş ve uzun sürecek bir yükseliş dalgası başlamış olacak. Endeksin tam tersine, önce 11 bin 476`daki desteğini ardından 11 bin 275-325 arasındaki o-b-o (aynı zamanda uzun vadeli düşüş trendi çizgisine denk gelen) desteğini kırması durumunda 10 bin 500`lere doğru sert satışlarla gerileme yaşanabilir.
(tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları