Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Dick Cheney bilinmiyen bir yere götürüldü

ABD, şimdi de teröristlerin yeni saldırılarda bulunmasından endişe ediyor. Cheney`nin, Beyaz Saray`dan alınarak, açıklanmayan bir yere götürüldü

Bigpara Haber
DİCK CHENEY BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ

New York ve Washington`da meydana gelen 11 Eylül saldırılarından sonra Afganistan`daki terör kamplarına askeri operasyon düzenleyen ABD, şimdi de teröristlerin yeni saldırılarda bulunmasından endişe ediyor. Cheney`nin, Beyaz Saray`dan alınarak, açıklanmayan bir yere götürüldüğü belirtildi.


ABD Başkan Yardımcısı Richard Cheney, 11 Eylül saldırılarının gerçekleştiği günlerde olduğu gibi, ABD Başkanı George Bush`tan ayrı, gizli bir yerde tutuluyor.

Bu arada, Washington üzerinde de askeri devriye uçakları tur atmaya başladı. ABD Başkanı George W. Bush, özellikle havaalanlarında geniş güvenlik önlemleri alındığını duyurmuştu.


Saldırıların arkasında olduğuna inanılan Suudi asıllı terörist Usame bin Ladin, Katar`ın, El-Cezire televizyon kanalında yayınlanan konuşmasında, "Amerikalılar, biz kendi topraklarımızda güvenlik içinde hissedinceye kadar, kendilerini güvende hissedemeyecekler. Şimdi Amerikalılar korkuyla doldu" demişti.


Washington`daki kaynaklar, Amerikan yönetiminin, Bin Ladin`in konuşmasını yayınladığı için El-Cezire televizyonuna "ateş püskürdüğünü" belirttiler. ABD yönetimi yetkililerinin, Bin Ladin`in konuşmasını yayınlayarak El-Cezire televizyonunun, İslam dünyasında "Amerikan karşıtı" duyguların körüklenmesine alet olduğuna inandığı belirtiliyor



TALİBAN: BİN LADİN VE MOLLA ÖMER YAŞIYOR

Taliban`ın İslamabad Büyükelçisi Abdüsselam Zaif, uluslararası terörist Usame Bin Ladin ve Taliban lideri Molla Muhammed Ömer`in yaşadıklarını bildirdi.
Taliban temsilcisi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bin Ladin ve Molla Ömer`in ABD ve İngiltere`nin Afganistan`a yönelik askeri operasyonunda zarar görmediklerini ve hayatta olduklarını söyledi.

Yazarın Diğer Yazıları