Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Desteklerde alıcılar, dirençlerde satıcılar güçlü

Aşırı alım bölgesinde bulunan teknik göstergelerdeki pozitif görüntüye rağmen direnç noktalarında kar satışlarının yaşanması ihtimali yükseliyor

Bigpara Haber
Salı günü seans içine 10 bin 143 puana kadar gerileyen endeks uzun süre 10 bin 400 seviyesinde hareket ettikten sonra son dakikada gelen alımların etkisiyle günü yükselişle kapattı. İşlem hacmi dünün altında kalmasına rağmen kısa vadeli yükseliş trendi ortalama hacminin üstünde gerçekleşti. Endeksin 9 bin 500 seviyesini aşmasının ardından aşırı alım bölgesine giren osilatörlerdeki düzeltme sinyalleri, beklentilerin güçlü olması nedeniyle destek noktalarında gücünü kaybediyor.

Son kapanışını kısa, orta ve uzun vadeli hareketli ortalamalarının üstünde yapan endekste göstergelerin riskli bölgede olmasına karşılık pozitif sinyal veriyor olması, orta vadeli pozisyonların korunması kısa vadeli pozisyonlarda kar realizasyonu nitelikli azaltmaya gidilmesi gerektiğini gösteriyor. Salı kapanışıyla 100 seviyesinde yatay trend oluşturan Aroon up ve sıfır seviyesindeki Aroon down ve yeniden yukarı dönen momentum göstergesi satış baskısının zayıfladığını, alıcıların destek seviyelerinde güçlü olduğunu gösteriyor. Stochastic`ten sonra salı günü aşırı alım bölgesine giren RSI göstergesi ise direnç noktalarında satışların yaşanacağını ve bir düzeltme yapılabileceğini gösteriyor.Endeksin çarşamba günü için destek noktaları 10 bin 298, 10 bin 136 ve 9 bin 568`de. Direnç noktaları ise 10 bin 702 ve 11 bin 334`te.(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları