Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Destek noktalarına dikkat!

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Borsada yaşanan şok düşüşün ardından 48 bin seviyesinin üzerinde tutunması ve tepki alımları sonrası 50 binin üzerine çıkılması olumlu. Bunun yanında yukarıda da belirttiğimiz gibi yükselişlerde beklediğimiz kar satışlarının ardından çok çabuk tepki alımı gelmesi de teknik açıdan olumlu sayabileceğimiz unsurlar. Bütün bunlar şimdi endeksin bir sonraki hedef noktası olarak gördüğümüz 55 bin 734 – 55 bin 830 bandına hareketlenmesini sağlayabilir.”

Endeks bu son analizimizden sonra maksimum 54 bin 853 puan seviyesine kadar yükseldi. İşin açıkçası beklentimizin yaklaşık bin puan altında bir seviye bu. Bu sebeple bundan sonraki seyre ilişkin farklı senaryolar üzerinde durmamız gerekiyor. Hatırlarsanız önceki analizlerimizde endekste 48 bin  - 50 bin seviyesinin üzerinde kalınmasının buralarda taban oluşumu olasılığını artırabileceğinden bahsetmiştik. Bu savımız çok kısa vade  için kısmen tuttu. Ancak özellikle bugün gelen satışların bundan önce olduğu gibi destek noktalarından tepki alımlarıyla karşılaşmaması özellikle de 52 bin 500 seviyesinin altında kalınması olumsuz bir görüntü oluşmasına neden oldu. Burası önemli…

Sonuç olarak; borsada bugünkü satışlar destek noktalarında tepki alımlarıyla karşılanmadı. Bunun yanında önemli bir seviye olarak gördüğümüz ve tepki alımı gelmesini beklediğimiz 52 bin 500 desteğinin aşağı yönlü kırılması ve bu noktanın altında yapılan kapanış olumsuz. Bütün bunlar ışığında teknik olarak görüntünün çok da sağlıklı olduğunu söylemek zor. Bu sebeple destek noktalarına bir miktar daha takip etmekte fayda var. Bu bağlamda 51 bin 757 – 50 bin 501 ve 49 bin 432 destekleri şu an için takip edilmesi gereken noktalar. Ancak tekrar edelim borsadaki şu an için en önemli destek noktası 48 bin 80 seviyesinde. Endeksin bu noktanın altın gelmesi durumunda 45 binli seviyelere kadar önemli destek noktası bulunmuyor.

Bol kazançlar…

Görüş ve önerileriniz için: www.twitter.com/MCobanAnaliz
Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları