Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Destek noktaları kırılmadığı sürece pozisyonlar bozulmamalı

Al sinyallerini sürdüren kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesine girmeye başlaması kısa vadede sıkışık seyrin devam edeceğini gösteriyor

Bigpara Haber
Endeks haftanın ikinci işlem gününde 186 puanlık kayıpla 11 bin 418 puandan kapanırken işlem hacmi de pazartesi gününe oranla azaldı. Bu kapanış ile iki işlem gününden sonra yeniden 11 bin 431`de bulunan 5 günlük ağırlıklı hareketli ortalamasının altına gerileyen endeks 10 günlük hareketli ortalamasını gün içinde görülen en düşük nokta ile test etti.

Teknik olarak kısa vadeli göstergeler al sinyalini sürdürmekle birlikte stochastic göstergesi 83`e yükselerek aşırı alım bölgesine girdi. Orta vadeli teknik göstergelerdeki al sinyali ise devam ediyor. Endeksin çarşamba günü için destek noktaları 11 bin 315 ve 11 bin 50 seviyesinde. Direnç noktaları ise 11 bin 500 ve 11 bin 900`de. Salı günü yaşanan geri çekilmenin düşük işlem hacmiyle yaşanmasına karşın kısa vadeli göstergelerin aşırı alıma girmeye başlaması sıkışıklığın çarşamba günü de devam edeceğini gösteriyor. 11 bin 500 direncinin geçilmesi durumunda 11 bin 900 direnci hedeflenerek kısa vadeli pozisyon alınabilir. Ancak aşırı alım bölgesine giren kısa vadeli göstergeler nedeniyle 11 bin 900 seviyesinde kar realizasyonu yapılmalı. Orta vadeli pozisyonlar bu direncin geçilmesi durumunda artırılabilir.11 bin 50 desteği kısa vadede stop-loss olarak korunmalı. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları