Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Destek noktaları aşağı kırılmadan satış yapılmamalı

Kısa vadeli göstergeler aşırı alıma yaklaşmasına rağmen orta vadeli göstergelerin al sinyalini sürdürmesi pozisyonların korunabileceğini gösteriyor

Bigpara Haber
Çarşamba günü 12 bin 70 seviyesinin görülmesinin ardında başlayan tepki çıkışı ile cuma günü seans içinde 13 bin 500 puana kadar yükselen endeks kapanışını 13 bin 375 puandan yaptı. Teknik olarak kısa vadeli göstergeler bin 500 puana yaklaşan bu yükseliş ile birlikte aşırı alım bölgesine yaklaşırken, orta vadeli göstergelerin al sinyalini sürdürmesi pozisyonların şimdilik korunabileceğini gösteriyor.

Son kapanış ile birlikte al sinyalini sürdüren Stochastic`in aşırı alım bölgesine girmesi kar realizasyonlarının yavaş yavaş ortaya çıkmasını gerektiğini anlamına geliyor. Ancak orta vadeli göstergelerin yeniden yükseliş trendine dönmesi, 14 bin 500(lü seviyelerdeki dirençlerin geçilmesi durumunda, kısa vadedeki bu düşüşlerin düzeltme şeklinde olacağını gösteriyor.Ancak Aroon up`ın hala sıfır seviyesindeki yatay hareketini sürdürmesi, Aroon down`daki geri çekilmeye rağmen alıcıların trend oluşturacak kadar güçlenmediğini ve son yükselişin tepki yükselişi olduğuna işaret ediyor.

Önümüzdeki hafta içinde endeksin en önemli direncini uzun vadeli düşüş kanalının arz çizgisi olacak. Endeks yaklaşık iki yıldır içinde bulunduğu bu banttan ocak başında kurtulmaya çalışmış ancak 15 bin seviyesinin görülmesinin ardından gelen satışların etkisiyle yeniden banda dönerek geçen hafta 12 bin 70 puana kadar gerilemişti. Haftalık grafikte 13 bin 609 olarak görülen bu direnç seviyesinin yüksek işlem hacmiyle geçilmesi durumunda endeks orta vadeli yükseliş kanalının 14 bin 635`te bulunan arz çizgisini yeni direnç noktası olarak benimseyecektir. Kar satışları ile birlikte orta vadeli kanalın 12 bin 695`te bulunan desteğine geri dönme eğilimi içinde olacak endeksin bu seviye öncesindeki destek noktaları 13 bin 318 ve 13 bin 250`de. Orta vadeli kanalın 12 bin 695`teki destek çizgisikısa ve orta vadede stop-loss noktası olarak kullanılmalı. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları