Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Dar banttaki destek ve dirençler güçleniyor

12 bin direncinin kırılması için işlem hacminin artması gerekiyor. 12 binde satıcıların, 11 bin 535 seviyesinde ise alıcılar güçleniyor

Bigpara Haber
324 puanlık düşüşle 11 bin 572 puandan kapanan endeks seans içinde dün belirttiğimiz 12 bin 83`te bulunan direnç ve 11 bin 535`te bulunan destekleri arasında hareket etti. 12 bin puanın üstüne çıkılınca gelen satışlar bu direncin aşılabilmesi için işlem hacminin artmasının şart olduğunu gösteriyor. 29 Mart`ta başlayan yükseliş trendinin ardından iki haftalık yatay hareket süresinde güçlenen bu direnç noktası ile 11 bin 535`te bulanan destek arasındaki hareketin bugünkü zayıf kapanışa rağmen bir süre devam etmesi ihtimali yüksek. 11 bin 535`te bulunan destek seviyesinin yanı sıra, yarın için 11 bin 413`te bulunan ve 27 Nisan`da yukarın doğru kırılan uzun vadeli düşüş trendinin arz çizgisinin bulunduğu bu bölgede de alıcıların gücünün arttığı görülüyor. Desteklerin güçlü olması aşağıya kırılması halinde 10 bin 893 ve 10 bin 391`de bulunan diğer desteklere doğru sert satışlar yaşanmasına neden olabilir.
Endekste kısa vadeli teknik göstergeler aşırı satım bölgesinde ve sat sinyali, orta vadeli göstergeler ise aşırı alım bölgesinde ve sat sinyali vermeye devam ediyor. Dün aşırı alım bölgesinde 9 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru kesen MACD, bugün buortalama ile arasındaki farkı açmaya başladı. Cuma günü aşırı alım bölgesine giren stochastic ise sat sinyalini sürdürdü. Dün al sinyali vermeye başlayan RSI ise bir gün aradan sonra bugün tekrar sat sinyali vermeye başladı.Yarın için endeksin ilk direnç noktası 12 bin 100-150 seviyesinde bulunan kısa vadeli yükseliş trendinin talep çizgisi. Bu seviyenin üstünde ise 12 bin 476 ve 13 bin 316 dirençleri var. Endeksin bugün, gün içi çizgisinin alt seviyelerinden kapanması, yarın seans içinde 11 bin 413`te bulunan desteğini test etmesine neden olabilir. Düşük işlem hacmi ile bu desteklere doğru çekilme kısa vadeli trade yapanlar için alım yönünde kullanılabilir.
(Tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları