Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Çıkışın devamı için kar satışları 12 binin üstünde karşılanmalı

Orta vadeli göstergeler tut sinyalini sürdürüyor. İşlem hacmindeki düşüşle birlikte kısa vadeli göstergelerin aşırı alımda olması kar satışı olabilece

Bigpara Haber
Bileşik endeks 6 şubat 2002 tarihinden sonra ilk defa 12 bin puanın üstünde kapanış yaparken, işlem hacmi endeks ile aynı yönde hareket etmedi ve cuma gününün altında kaldı. Geçen hafta içinde başlayan yükselişle birlikte orta vadeli indikatörler tut sinyalini sürdürüyor. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı satış bölgesine girmesi nedeniyle haftanın ikinci işlem gününde para girişinin artamaması durumunda kar satışları yaşanabilir.

Pazartesi günü zirveden yapılan kapanış nedeniyle alımla başlaması ihtimali yüksek olan salı açılışında, endeksin ilk direnç noktası 12 bin 105 seviyesinde. Pazartesi kapanışını 11 bin 999`daki 100 günlük ağırlıklı hareketli ortalaması ile 11 bin 934 trende direncinin hemen üstünde yapan endeksin kar satışlarını bu desteklerde karşılaması orta vadede up trendin devam açısından önemli. Para girişinin artması durumunda 12 bin 105 direncinin geçilmesi ile pozisyonlar artırılabilir. İşlem hacminin azalması durumunda bu seviyede kısa vadeli kar realizasyonu yapılmalı. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları