Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Çıkışın devamı için işlem hacmi artmaya devam etmeli

Kısa vadeli göstergeler aşırı alım bölgesine yakın. Ancak işlem hacmindeki artış ve zirveden yapılan kapanış nedeniyle al sinyali vermeye başladılar

Bigpara Haber
Dört işlem günü üst üste değer kaybeden endeks perşembe günü ikinci seansta döviz piyasasında yaşanan rahatlamaya bağlı olarak yüzde 2.76 prim yaparak 9 bin 891 puandan kapandı. İkinci seansta 174.9 trilyon liraya toplamda ise 238.5 trilyon liraya ulaşan işlem hacmi ve zirveden gerçekleşen kapanış ile kısa vadeli indikatörler al sinyali vermeye başladı.

20 Ağustos`ta aşırı alım bölgesinden sat sinyali vererek dönen ve 22 Ağustos`ta 5 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru kesen stochastic osilatöründe düşüş trendi gücünü kaybederken, dün sat sinyali veren CCI ve RSI indikatörleri sert dönüş ile al sinyali vermeye başladılar. Orta vadeli teknik göstergelerdeki al konumu ise devam ediyor.

Seans içinde dün ifade ettiğimiz 9 bin 450/550 desteğinden gelen tepki alımlarıyla toparlanan endeksin haftanın son günü için ilk direnç noktası 7 Ağustos`ta aşağı doğru kırılan orta vadeli düşüş kanalının 9 bin 976`da bulunan talep çizgisi.Bu seviyenin üstünde, mayıs ayında başlayan ve yarın için 10 bin 176`da bulunan düşüş trendi ikinci direnç seviyesini oluşturuyor. Kısa vadeli göstergelerdeki al sinyalinin zayıf olması, endeksteki olası yükselişle yaşanacak yükselişte 10 bin 176`daki direncin işlem hacmiyle desteklenmediği sürece geçilmesini zorlaştırıyor. Bugün yaşanan yükselişle birlikte endeksin yarın için ilk destek noktaları 9bin 840`taki kanal desteği ve 9 bin 450/550 seviyeleri.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları