Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Çıkışın devamı için işlem hacmi artmalı

Kanal direncinin üstünde kapanış yapan endeksin burayı destek yapabilmesi için işlem hacmindeki artışın yükselişle birlikte sürmesi gerekiyor

Bigpara Haber
Dünkü yazımızda belirttiğimiz endeks bugün, kısa vadeli hareketli ortalamalarının son kapanış bölgesinde yoğunlaşmasının teyit sıkışma formasyonunu tamamla yönünde bir hareket ortaya çıkarttı. Osilatörlerin aşırı alım bölgesine yakın olmasına rağmen göstergelerin al sinyali veriyor olması nedeniyle bu formasyondan çıkış yukarı yönlü oldu. 5 günlük hareketli ortalamasını yukarı doğru kesen stochastic göstergesini yükselişini sürdürmekle birlikte aşırı alım bölgesine daha da yaklaşması, para girişi ile desteklenmediği sürece endeksin 8 binin üstünde tutunmakta zorlanacağını gösteriyor. Dün 7 bin 630`da bulunan 10 günlük ve 7 bin 642`de bulunan 5 günlük hareketli ortalamasının arasında kapanış yapan endeks bugün bunlarla birlikte 20 günlük hareketli ortalamasını da yukarı kesti.

İkinci seansta gelen alımlarla birlikte zirveden yapılan kapanış alıcıların güçlü olduğunu gösteriyor. Aroon Up göstergesinin bugün sert bir dönüş ile sıfırdan yüze çıkması ve Aroon Down göstergesinin 42`den 35`e gerilemesi de bunu kanıtlıyor. Endeksin çarşamba günü için 7 bin 917`de bulunan kanal direncinin üstünde ve zirveden kapanış yapması, perşembe ilk seansta da yukarı yönlü hareketin devamı olacağını gösteriyor. Ancak kanala doğru geri dönme meylinin hangi işlem hacmi ile yaşanacağı, buranın önümüzdeki kısa dönemde destek mi direnç mi olacağının göstergesi olacak. Yükselişin devamının yüksek işlem hacmi ile gerçekleşmesi ile birlikte geri dönüş isteğinin yani kar satışlarının düşük işlem hacmi ile yaşanması bu direncin kırıldığı yani destek olduğu anlamına gelecek.

Son düşüş sırasında oluşan boşluklar nedeniyle endeksin yukarıda bahsettiğimiz şartlarla bu seviyenin üstünde tutunması, kısa vadede 9 binli seviyelere doğru bir rally yaşanabilir. Endeksin perşembe günü için destekleri 7 bin 921, 7 bin 614 ve 7 bin 537`de. Çarşamba günü son düşüşün yüzde 23.6 fibonacci düzeltme hedefi ile aynı noktadan kapanan endeksin perşembe günü için ilk direnç noktası yüzde 50 düzeltme noktasına denk gelen 8 bin 410 puan seviyesinde. Bunun üstündeki direnç 8 bin 650`de. (tradecnet.com)



Yazarın Diğer Yazıları