Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Çıkış hareketi, tepki niteliği taşıyor

9 000 desteği stop loss noktası olmak üzere, al-sat hareketleri yapılması önerilen İMKB`de taşıma amaçlı pozisyon almak için 10 500 direnci kırılmalı.

Bigpara Haber



11 Ocak tarihinde 11 663 seviyesinde başlayan kısa vadeli geri çekilme hareketi, 9 000 destek noktası üzerinde tepki hareketi gerçekleştiriyor. Yatay bazda önemli bir destek konumunda bulunan bu seviyede, kısa vadeli göstergelerin aşırı alım noktasında bulunması ve satış baskısının azalma eğilimine girmesi, 9 000 destek noktasında tepki hareketinin oluşmasına neden olan etkenler. Son 13 işlem gününün üçüncü yükseliş hareketini gerçekleştiren endeks, 310 puan yükselişle günü 9 385 seviyesinde tamamladı.

11 663 seviyesinde başlayan satış hareketinin 9 000 destek noktası üzerinde azalma eğiliminde gerçekleşmesi ile tepki hareketi gerçekleştiren endekste, işlem hacminde oluşan yükseliş eğilimi dikkat çekiyor. Destek noktası üzerinde talep oluşumunun gözlemlendiği İMKB`de kısa vadeli göstergeler 32 seansın ardından alım işareti verdi. 9 000 seviyesinde bulunan yatay destek noktasında, Bolinger Bandın yukarı eğim kazanması ise bu destek noktasının güç kazanmasına neden oluyor.

Endekste 9 000 noktası üzerinde başlayan seans içi yükseliş hareketinin destek noktası, seansın ilk dakikaları için 9 340 seviyesinde bulunuyor. Endeksin seansın ilk dakikalarında bu destek noktası üzerinde tutunarak, 9 560 direnç noktasının test edilmesi bekleniyor. Bu direnç noktası endeksin kısa vadeli satış hareketinin direnç noktasını oluşturuyor. Direnç noktasının yukarı kırılması için bugün yükseliş eğiliminde gerçekleşen işlem hacminin artışına devam etmesi bekleniyor. Bu direnç noktasında kar satışlarının yaşanması beklenen piyasada, 9 000 destek noktası üzerinde kısa vadeli al-sat amaçlı pozisyon alınabilir. 9 560 direnç noktasının yukarı kırılması, tepki alımalarının 10 500 seviyesine kadar devam etmesine neden olacaktır. Bu nedenle 10 500 direnç noktasına kadar oluşacak olan hareketi tepki alımları olarak nitelendiriliyor. Piyasanın satış baskısından kurtularak, bir yükseliş trendi gerçekleştirmesi için 10 500 direnç noktasının işlem hacminin desteği ile kırılmalı.

9 000 destek noktası stop loss noktası olmak üzere kısa vadeli al-sat hareketleri yapılması önerilen İMKB`de taşıma amaçlı pozisyon almak için 10 500 direnç noktasının kırılması beklenmeli.(tradecnet.com)(Saat:16.45)

Yazarın Diğer Yazıları