Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Bu seviyelerde taban oluşuyor

Bileşik endeks ikinci seanstaki yüzde 5’e varan düzeltmeye rağmen bu çekilmenin düşük işlemle gerçekleşmesiyle bu seviyede güçlü olduğunu gösterdi

Bigpara Haber
İlk seanstaki yüksek işlem hacmi ile 13 bin puanın üstünü deneyen endeks burada tutunamadı. İkinci seanstaki yüzde 5’e yakın gerilemede ise işlem hacmi ilk seansa oranla yarı yarıya düştü. Seans içinde yüzde 5’e varan bu düzeltmenin düşük işlem hacmi ile gerçekleşmesi endeksin orta vadeli yükseliş gücünü koruduğunu gösteriyor.

Cuma günü gerçekleştirdiği çıkış ile 2 Mayıs 2000’de başlattığı düşüş trendinin üstüne çıkan endeks bugün de bu seviyenin üstüde kalmayı başardı. Bu trendin kırıldığını söyleyebilmemiz için biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor. İkinci seansta karşılaştığımız kar satışlarının devam etmesi durumunda 11 bin 750 civarındaki bu trend çizgisine doğru çekilme, içinde bulunduğumuz orta vadeli yükseliş trendini değiştirmemize neden olmayacaktır.

Endekste satışların sürmesi durumunda bugün tepki alımlarının geldiğini gözlediğimiz 12 bin 100 düzeyi ilk destek niteliğinde. Bundan sonraki destekler 11 bin 535 ve 10 bin 893’de. Dirençleri ise 12 bin 476, 13 bin 316 ve 14 bin 86’da. İkinci seansın satış baskılı kapanması bunun yanı sıra ilk desteğinin güçlü olduğunun anlaşılması endeksin bir süre 12 bin ile 13 bin arasındaki yatay bantta güç toplayabileceğini gösteriyor. Bu nedenle kısa vadede pozisyonların korunması, bant içindeki geri çekilmelerde orta vadeli pozisyonların artırılması denenebilir.

Osilatörler aşırı alım noktasında. Cuma günü sat sinyali veren stochastic dışında bugün CCI ve Momentum’da sat sinyali vermeye başladı. MACD ve RSI ise al sinyali vermeyi sürdürüyor. Elli işlem gününün en yükseğinden kapanan bileşik endeks 200 günlük hareketli ortalamasının yüzde 10 üstünde. İşlem miktarı cuma gününe oranla azalmasına rağmen bugünkü 169 milyon 45 bin lotluk işlem hacmi, 123 milyon 664 bin lotluk 10 günlük, 78 milyon 397 bin lotluk 50 günlük ve 57 milyon 868 bin lotluk 200 günlük işlem miktarı ortalamalarının oldukça üstünde.


(Tradecnet.com)(18:00)


Yazarın Diğer Yazıları