Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Borsada yeni hedef 48 bin mi?

Bigpara Haber

Borsa günü son dönemde sıkça bahsettiğimiz ve dikkat edilmesi gerektiğini belirttiğimiz kanal direncinin üzerinde tamamladı. Bu seviye şu an için 46 bin 500 seviyesine denk geliyor. Borsanın günü bu seviye üzerinde tamamlaması son derece olumlu.

Şimdi dikkat edilmesi gereken konu endeksin bu seviye üzerinde kapanışlar yapıp yapamayacağı… Endeksin 46 bin 500 seviyesi üzerinde kapanışlar yapması ve bu noktayı destek seviyesi olarak çalıştırması durumunda borsanın 46 bin 500 – 48 bin bandında hareket etmesi beklenebilir.

Bu süreçte 47 bin 100 seviyesi önemli direnç noktası olacaktır. Olası geri çekilmelerde ise 46 bin 500 – 46 bin 300 seviyesinin altında yapılacak kapanışlarda geri çekilmenin ilk aşamada 45 bin  - 46 bin aralığına kadar sürmesi beklenebilir.

Ancak şu an için baktığımızda yurtdışından gelen sinyallerin olumlu olması ve alternatif piyasalarda borsanın lehine yaşanan gelişmeler endeksin 46 bin 500 – 48 bin bandına girme olasılığına artırıyor. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken konu ise iç siyasetten gelebilecek açıklamalar olacak.


Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları