Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Borsada yeni bir yükseliş trendi mi?

Borsada yeni bir yükseliş trendi mi?

Bigpara Haber

Bir önceki analizimi kısaca hatırlayalım: “Kötü senaryonun gerçekleşmesi durumunda yani endeksin trend direncinin altında günü tamamlaması durumunda ise 51 bin 187 – 50 bin 501 ve 49 bin 930 seviyelerinin yeniden görülme riski artacak.”

Borsa son analizimizden beri geçen sürede en düşük 50 bin 639 puan seviyesini gördü. Bu nokta destek olarak gösterdiğimiz 50 bin 501 seviyesinin hemen üzerinde bir rakam. Bu arada teknik olarak 50 bin 650’li seviyelerde de yeni bir destek oluştuğunu söyleyebilirim. Dikkat ederseniz endeks bugün 50 bin 639 seviyesinden döndü.

Peki bu yükseliş teknik anlamda nasıl yorumlanmalı? Birincisi; endekste artık 50 bin 650 seviyeleri destek konumunda. Düşüşün bu devamını beklendiği bir dönemde bu desteğin çalışması önemli. İkincisi ise endeksin bugünkü kapanışını 7 Aralık 2011 tarihinde 55 bin 537 seviyesinden başlayan düşüş trend çizgisinin üzerinde tamamlaması. Aslında bu iki dip nottan ikincisi oldukça önemli. Zira bu, endeks üzerindeki satış baskısının azalmasına yönelik ciddi bir işaret.

Sonuç olarak; borsa bugünkü kapanışıyla teknik bağlamda trend direncinin üzerine çıktı. Ancak tam olarak bu noktayı kırdı olarak yorumlanmamalı. Zira endeksin birkaç işlem gününde de bu seviyenin üzerinde kalarak bu noktayı destek seviyesi haline getirmesi şart. Ancak şu anki teknik görüntünün bir önceki güne nazaran daha iyi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Günün 51 bin 400 seviyesinin üzerinde tamamlanması borsada yeni dirençlerin görülme şansının artırıyor. Bu bağlamda 52 bin 500 seviyesi ara direnç noktası olmak üzere 53 bin 20 seviyelerinin görülme şansı arttı. Olası geri çekilmelerde ise 51 bin 582 ve 50 bin 650 seviyeleri önemli destek noktaları konumunda.

Ancak her zaman yaptığımız uyarıyı bir kez daha tekrarlayalım; borsada yaşanan bu yükselişler tamamen tepki alımı niteliğinde. Endekste yeni bir yükseliş trendinden bahsedebilmemiz için borsanın 100 günlük hareketli ortalama seviyesini kırması şart. Bugünkü kapanış itibariyle de 100 günlük hareketli ortalama seviyesi 55 bin 861 puan seviyesine denk geliyor. Bu nokta önemli…

Bol kazançlar…

Görüş ve önerileriniz için: twitter.com/MCobanAnaliz

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr sitesi Müdürü

Yazarın Diğer Yazıları