Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Borsada teknik görünüm nasıl?

Teknik açıdan bu trendin yukarı geçilmesi endeksin bugün 61 bin 500’lere yaklaşmasını sağladı. Peki yükselişin devamı var mı?

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlayalım: “Endeksin 61 bin 778 seviyesinde kısa vadeli zirvesi var.  Bu zirveden sonra oluşan puandan başlayan kısa vadeli inişli çıkışlı hareketlerde oluşan trendlerin tepe noktaları bir önceki trendin tepe noktasından daha aşağıda… Bu da grafikte kırmızı trend çizgisiyle gösterdiğimiz çok sert olmayan ama kısa vadeli trendlere göre daha uzun soluklu olmasını beklediğimiz bir trendin oluşmasına olanak veriyor. İşin özeti borsa aslında çok sert olmayan bir düşüş trend çizgisi altında hareket ediyor…”

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr sitesi Müdürü
Görüş ve önerileriniz için: twitter.com/MCobanAnaliz

Endeks önceki analizimizde üzerinde özellikle durduğumuz çok sert olmayan ama risk oluşturan düşüş trend çizgisinin üzerine çıktı. Teknik açıdan bu trendin yukarı geçilmesi endeksin bugün 61 bin 500’lere yaklaşmasını sağladı. Peki yükselişin devamı var mı?

Teknik görünüm endeksin 61 bin 801 seviyesindeki kritik direnci kırmaya çalışacağını gösteriyor. Bugünkü seyirde endeks bu noktaya yaklaştı. Bu olumlu. Ancak tekrar belirtelim 61 bin 801 seviyesi oldukça kritik bir direnç noktası. Endeks yakın zamanda bu noktayı kırmayı iki defa denedi. İkisinde de başarılı olamadı ve çok uzun vadeli olmayan düşüşler yaşadı.

Sonuç olarak; çok yakın seviyede olunması ve kritik bir direnç noktası olarak gözükmesi endeksin 61 bin 801 direncini en azından deneyeceğini gösteriyor. Bu noktanın kırılması halinde 62 bin 500 ilk etapta hedef noktası olacak. Ancak bir noktada uyarmak isterim. Bu nokta (61 bin 801)  teknik anlamda olmasının yanında psikolojik anlamda da bir direnç noktası. Endeksin bu noktayı birkaç deneme sonrasında kıramaması güç kaybını beraberinde getirir. Bu da bu da 58 bin 778 seviyesinden başlayan ve endeks bazında yaklaşık yüzde 5’e varan yükselişin kar satışlarını da beraberinde getirebilir. Böyle bir durumda ise ilk etapta endeksin 60 bin 730 – 60 bin 30 ve 59 bin 591 gerilemesine neden olacaktır. Burası önemli…

Bol kazançlar…

Yazarın Diğer Yazıları