Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Borsada teknik görünüm nasıl?

Endeks günü üzerinde tamamlamasına rağmen önemli destek noktasının altına sarktı. Peki bu sarkma nasıl yorumlanmalı?

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlayalım: “Endeksin 51 bin 187 destek noktasının hemen üzerinde tutunduğunu görüyoruz. Grafikten takip edilecek olunursa bu noktanın oldukça kuvvetli bir destek bölgesi olduğu, yakın zamanda da endeksin hemen hemen 5 defa bu destek seviyesinde tutunduğunu görülebilir. O zaman bundan sonraki seyirde 51 bin 187 destek seviyesini özellikle incelemekte fayda var.”

Borsanın bugünkü kapanış noktasına dikkat! Endeks yukarıda bahsettiğimiz 51 bin 187 destek noktasının hemen üzerinde (51 bin 204) günü tamamladı. Ancak bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. Borsa gün içerisinde bu noktanın da altına sarkarak 50 bin 650 destek noktasının hemen üzerinde tutundu. Bugünkü bu hareket önemli.

Sonuç olarak; endeksteki bugünkü harekete karşın teknik görünümün bir önceki güne nazaran çok fazla değiştiği söylenemez. 51 bin 187 hala önemli destek noktası konumunda. Bu sebeple dünkü analizimizde kullandığımız ifadeleri tekrar kullanmak istiyorum:

Endesin yukarıda bahsettiğimiz 51 bin 187 destek noktasının hemen üzerinde tutunduğunu görüyoruz. Grafikten takip edilecek olunursa bu noktanın oldukça kuvvetli bir destek bölgesi olduğu, yakın zamanda da endeksin hemen hemen 5 defa bu destek seviyesinde tutunduğunu görülebilir. O zaman bundan sonraki seyirde 51 bin 187 destek seviyesini özellikle incelemekte fayda var. Olumlu senaryoya göre; endeksin 51 bin 187 destek noktasının üzerinde tutunması durumunda borsada yeniden 52 bin 300 – 52 bin 500 bölgesine doğru bir hareketlenme başlayabilir. Bu seviyelerin aşılması ise endekste 53 bin 20 seviyelerinin üzerine doğru bir ivmelenmeyi ateşleyecektir.

Olumsuz senaryoya göre ise; endeksin 51 bin 187 destek noktasının üzerinde kalamaması durumumda aşağı yönlü hareketin hızlanma riski hayli yüksek… Bu durumda 50 bin 650 seviyesi ilk ve en önemli destek noktası konumunda. Bu seviyenin de altına gelinmesi durumunda ise 49 bin 621 ve 49 bin 193 seviyeleri endeksin görmesi muhtemel noktaları arasında olacak.

Tekrar edelim: Yeni pozisyon açmak için henüz erken olduğunu söyleyebilirim. Dikkat…

Bol kazançlar…

Görüş ve önerileriniz için: twitter.com/MCobanAnaliz

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr sitesi Müdürü

Yazarın Diğer Yazıları