Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Borsada düşüş devam eder mi?

Borsada düşüş devam eder mi?

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: endeksin son 4 deneme sonrasında da 100 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde kapanış yapamaması güç kaybının beraberinde getirebilir. Bu sebeple bundan sonraki ilk 2 işlem günü borsanın seyri açısından oldukça önemli.

Endeks yukarıda bahsettiğimiz bu iki günü iyi değerlendiremedi. Dikkat ederseniz borsa en son analizimizden buyana “geçilmesi şart, yoksa satış gelir” dediğimiz 100 günlük hareketli ortalama seviyesini bir türlü kıramadı. Bu olumsuz hareket endeksin bugün 56 bin seviyesinin altını görmesine neden oldu. Şimdi soru şu: Düşüş devam eder mi?

Teknik görünüm bu ihtimalin küçümsenmeyecek şekilde olduğuna ufak da olsa işaret ediyor. Şöyle ki;  endekste kısa vadeli göstergeler olumsuz bir görüntü sergiliyor. Özellikle analizlerimizde sıkça kullandığımız MACD indikatörü tetik çizgisini birkaç gün önce aşağı yönlü kırmıştı. Bir süre yatayda gitmesine karşın yönün aşağı yönlü olduğu gözleniyor. Bunun yanında önemli bir destek seviyesi olan 58 bin 68 noktasının altında son iki işlem gününde de kapanış görüyoruz. Bütün bu olumsuz görüntüye karşın düşüşte işlem hacminin çok yüksek olmaması kısmen de olsa yükseliş bekleyenlerin umut kapısı…

Sonuç olarak; teknik bakımdan görüntü olumsuz. Kısa vadeli indikatörlerin yanında 58 bin 68 destek seviyesinin altında kapanış yapılması görüntünün biraz daha bozulmasına neden oldu. Bugünkü kapanış itibariyle 59 bin 152 seviyesine denk gelen 100 günlük hareketli ortalama seviyesi de teknik direncin yanında kuvvetli bir psikolojik direnç haline geldi. Bu bağlamda aşağı yön biraz daha ağır basıyor… Seyrin tahminlerimiz doğrultusunda devam etmesi durumunda 55 bin 491 -  54 bin 911 ve 53 bin 885 destek noktalarının görülme riski yüksek. Olası yukarı hareketlerde ise 56 bin 808 – 57 bin 210 ve 57 bin 654 seviyeleri önemli direnç noktaları konumunda.

Bol kazançlar…

Görüş ve önerileriniz için: www.twitter.com/MCobanAnaliz

Mehmet
ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr sitesi Müdürü

Yazarın Diğer Yazıları