Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Borsada arz ve talep 12 binde dengelendi

Çıkış trendindeki düzeltmesini yapan endekste, alıcı ve satıcıların gücünün 12 bin seviyesinde dengelenmesi yatay hareket olasılığını güçlendiriyor

Bigpara Haber
Pazartesi ikinci seansta başlayan kar realizasyonları bugün de devam etti. Son beş seanstaki düşüşle endeks yeniden, 27 Nisan’da yukarı kırdığı uzun vadeli düşüş trendi çizgisine yaklaştı. Ancak düşüşle birlikte işlem miktarında da (27 Nisan-2 Mayıs) yüzde 45 oranındabir azalma oldu. Bir aydır devam eden yükseliş trendindeki işlem miktarının azalması çıkışın gücünü koruduğunu gösteriyor. 200 günlük hareketli ortalamasının yüzde 7.4 üstünde olan endekste kısa vadeli göstergeler aşırı alım gösteriyor. Orta ve uzun vadeli göstergeler ise al sinyalini sürdürüyor. Volatilitenin son 10 günlük ortalamasının altında olması “geri çekilme”de arz ve talebin endeks 12 bine yaklaştıkça dengelendiğini gösteriyor.

Pazartesi günü 12 bin 476’daki direncini test eden endeks, buradan başlattığı geri çekilme ile şu anda orta vadeli yükseliş trendinin arz çizgisini oluşturan 12 bin 333 düzeyindeki seviyesinin altına indi.. Kısa vadeli hareketli ortalamaların, orta vadelilere göre hala yüksek olması bu düzeltmenin zorunlu olduğunu gösteriyor. Endeksin bu farkı kapatabilmesi için öngördüğümüz 5-8 günlük, gittikçe azalan marjlar ve işlem hacmiyle geri çekilmesi 11 bin 535 desteğine kadar devam edebilir. Kısa vadede stop-loss olarak kabul ettiğimiz bu noktanın altındaki destekler ise 10 bin 893 ve 10 bin 391’de. Hızlı yükselişin ardından yaşanan çekilme ile endeks bir, flama formasyonu oluşturma görüntüsü içinde.

Yarın için endeksin yine yüzde 1-3 arasında azalan bir işlem hacmiyle geri çekilmeye devam etmesi beklenebilir. Marjların gittikçe daralmasıyla birlikte tekrar yukarıya dönüşün yaklaştığını da gözden kaçırmamak gerekiyor. Şu anki seviyenin altında 11 bin 691’de bulunan büyük düşüş trendine doğru çekilmeler hatta bunun altındaki esas desteğimiz olan 11 bin 535’e doğru gerilemeler alış fırsatı olarak kullanılabilir. Endeksin önündeki direnç noktası 12 bin 300-350 arasındaki orta vadeli yükseliş kanalının arz çizgisi ve 12 bin 476’da ilk direnç noktası. Orta ve uzun vadeli pozisyonlar bozulmamakla birlikte kısa vadede bu bantlar arasında trade yapılabilir.


(Tradecnet.com)(18:00)


Yazarın Diğer Yazıları