Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Borsada alan aldı satan sattı

Bigpara Haber

Endeks bir türlü 46 bin 500 seviyesinin kendisine kuvvetli destek seviyesi haline getiremiyor. Bunun doğal sonucu olarak da yukarı hareketler zorlanıyor ve yükselişler satış fırsatı olarak değerlendiriliyor. Bu sebeple bundan sonra da olası yukarı hareketlerde 46 bin 500 seviyesinin kuvvetli destek noktası haline getirildiği teyit edilmeli. Bunun için ise endeksin birkaç işlem gününde de 46 bin 500 seviyesinin üzerinde hacimli kapanışlar yapması şart. Sürekli belirttiğimiz gibi bunun başarılması endesin 46 bin 500 – 48 bin 500 bandına girmesini sağlayacaktır. Bu durumda borsanın kısa vadede 48 binli seviyelerin üzerine yönelmesi beklenebilir.

Ancak bugün ve bundan önceki birkaç günde olduğu gibi yukarı hareketlerin satış fırsatı olarak değerlendirilmesi endekste güç kaybı şeklinde yorumlanır ki bu da borsada yine kısa vadeli satış getirecektir. Olası geri çekilmelerde ise 45 bin 500 – 45 bin 700 bandına kadar olan satışları normal karşılamak gerekir. Bunun altına sarkmalarda ise biraz daha temkinli olmakta yarar var. Zira son birkaç gündür dikkat çektiğimiz gibi endeks kısa vadeli yükseliş trendinde. Bu trendinde d şu an için trend destek noktası 45 bin 500 – 45 bin 700 bandından geçiyor.

Aşağıdaki paragrafı son birkaç yazımızda kullanıyorum. Ama son dönemki hareketler tamamen buna işaret ediyor.

Tekrar tekrar belirtelim… Şu an için teknik göstergeler olumlu. Yatırımcıların bir bölümü seçim dönemi riskini almak istemedi. Riskten kaçınan yatırımcılar nakitte beklemeyi tercih ederek satışa geçti. Seçim dönemi riskini almak isteyen yatırımcılar ise hisse senedi piyasasından alım yaptı ve beklemeye başladı. Yani kaba bir tarifle alan aldı satan sattı. Bundan sonra da siyaset ve ekonomi sahnesinde olumlu ya da olumsuz çok sert gelişmeler gelmedikçe endekste yine çok sert bir gerileme beklenmemeli. Aynı bağlamda çok sert yukarı hareketler de beklemek fazlasıyla iyimserlik olur. Bu dönemde hisse bazlı hareketler ön planda olacaktır.


Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları