Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Bir günlük geri dönüş sinyali işlem hacmiyle desteklenmeli

Endeks artan işlem hacmi ile kısa vadeli hareketli ortalamalarının üstünde kapanış yaptı. Kısa vadeli göstergelerdeki bekle pozisyonu devam ediyor

Bigpara Haber
Pazartesi günü düşük işlem hacmiyle 58 puan gerileyen endeks salı günü seans içinde en düşük 11 bin 554 puanı gördükten sonra kapanışı 205 puanlık artışla 11 bin 827 puandan yaptı.İşlem hacmi ise lot bazında yaklaşık yüzde 50 artış gösterdi.

11 bin 827 kapanışı ile 3,5 ve 10 günlük ağırlıklı ortalamalarının yeniden üstüne çıkan endekste kısa vadeli teknik göstergelerdeki bir günlük geri dönüş sinyali dikkatli izlenmeli. Aroon göstergeleri satıcıların gücünün iyice zayıfladığını ancak alıcıların henüz trend yaratacak ölçüde güçlü olmadığını gösteriyor. Orta vadeli MACD göstergesi göstergesindeki al/tut görüntüsü ise devam ediyor.

Haftanın üçüncü işlem günü için endeksin kısa vadeli ana destek noktaları 11 bin 152 ve 11 bin 36 seviyesinde. Bu seviyenin üstünde 11 bin 455`te ara desteği bulunuyor.Direnç noktaları ise 12 bin kanal ve 12 bin 234`teki ters omuz-baş-omuz formasyonunun kırılma noktası.

Yazarın Diğer Yazıları