Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Bir aylık düzeltme her an bitebilir

Sert bir çıkışla 7 binlerden 13 bine yükselen endeks, yeniden bunun üstüne çıkarsa düzeltmesini tamamlayacak. Aksi durumda yine 10.500`ler görülebilir

Bigpara Haber
Cuma günü yaşanan yükseliş değerlendirirken bahsettiğimiz endeks yükseliyor, işlem hacmi düşüyor çelişkisi ve temkinli olunması gerektiği uyarısı haftanın ilk gününde realize oldu. Cuma günü endeks gün içi zirvesinden kapanmasına rağmen haftaya düşüşle başladı. Seans içinde 12 bin 452 ile 12 bin 890 puan arasında hareket eden endeks 12 bin 607 puandan kapandı. İşlem hacmi ise çarşamba günüden beri düşmeye devam ediyor.
Perşembe günü 50 günlük hareketli ortalamasının altına düşen endekste, bugün yaşanan yüzde 1.03`lük gerileme ile birlikte 8 Mayıs`tan beri sat sinyali veren ve11 Mayıs`ta 9 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru kıran MACD bu sinyalini sürdürmeye devam etti. Ancak üç gündür al sinyali veren RSI bugünkü gerileme ile birlikte yeniden sat sinyali vermeye başladı.Aşırı alım bölgesindeki CCI ve stochastic osililatörü ise al sinyalini sürdürdü.
29 Mart`ta başlayan 3. dalga ile 7 binden 13 bine kadar sert biçimde yükselen endeksin içinde bulunduğu 4 dalgayı omuz-baş-omuz formasyonu ile tamamlaması ihtimali güçleniyor.Sağ omuz yükselişinde, orta vadeli yükselen kanalın arz çizgisi ile karşılaşan endeks için bundan sonraki bir-iki gün oldukça önemli. 4. dalga olan kar alım dalgasının tamamlanıp tamamlanmaması bu formasyondan çıkışın ne yönde olacağına bağlı. Aşağı doğru devamda dalganın devam ettiğine ve düşüşün muhtemelen 10 bin 450-500 seviyesine kadar sürebileceğini söyleyeceğiz. Formasyondan çıkışın yukarı doğru olmasında ise A-B-C düzeltmelerinin tamamlandığını ve 5. dalgaya başlayacağımızı söyleyeceğiz. Bu yüzden endeksin kendini 13 bin 316 direncinin üstüne atması durumunda 4. dalganın tamamlanıp, 5 dalga yani 3. dalgaya oranla daha yavaş ve uzun sürecek bir yükseliş dalgası başlamış olacak. Endeksin tam tersine, önce 11 bin 476`daki desteğini ardından 11 bin 275-325 arasındaki o-b-o (aynı zamanda uzun vadeli düşüş trendi çizgisine denk gelen) desteğini kırması durumunda 10 bin 500`lere doğru sert satışlarla gerileme yaşanabilir.
(tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları