Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Bileşik endeks orta vadeli düşüş bandını terk ediyor

Nisan sonunda başlayan düşüş kanalının üstünde kapanış yapan endeks 10 bin 468 puanı yukarı geçmesi durumunda düşüş trendini sona erdirmiş olacak

Bigpara Haber
Haftanın ilk gününde 243 puanlık artışla 10 bin 293 puandan kapanan endeks, nisan ayı sonunda 13 binli seviyelerin görülmesinden sonra başlayan düşüş kanalının üstüne çaktı. Yüzde 2.43`lük artışa rağmen kanalın arz çizgisinin oluşturduğu direnç kırılırken işlem hacminin cuma gününe oranla düşmesi alıcıların 4 ay süren düşüşün bitişi konusunda tedirgin olduğunu gösteriyor.

Kısa vadeli göstergelerdeki al sinyali devam etmesine rağmen osilatörlerin aşırı alım bölgesinde olması, bir sonraki dirence doğru atak devam etse de işlem hacminde önemli artış olmadığı sürece kanalın bugün kırılan 10 bin 101`deki çizgisine doğru geri çekilme olabileceğini gösteriyor. Orta vadeli göstergelerdeki al sinyali devam ediyor.

Ota vadeli düşüş kanalını daha önce 4 Mayıs, 22 Mayıs ve 18 Haziran tarihlerinde geçmeyi deneyen endeksin bu kanala paralel oluşturduğu ve yarın için 10 bin 468`de bulunan trend çizgisinin geçilmesi ile düşüş trendi de sona erecek. Endeksin bunun üstündeki direnci kıkas vadeli yükseliş kanalının arz çizgisinin bulunduğu 10 bin 541. Buranın geçilmesi durumunda 11 bin 383. Destek noktaları ise 10 bin 104, 10 bin 7 ve 9 bin 808. Destek noktalarına doğru düşük işlem hacmi ile geri çekilmeler seans içinde trade amaçlı alımlar olarak kullanılabilir.

(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları