Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Belirsizlikle birlikte satış baskısı devam ediyor

Endeksin 8 bin 226 puan desteğinin altına düşmesi seans içinde sert satışların gelmesine nedn oldu. Satış baskısının hafta başında da devamı olası

Bigpara Haber
Savaş belirtilerinin artması üzerine batı borsalarının peşinden kan kaybeden İstanbul Borsası`nda endeks perşembe günü yaşanan sert düşüş tepki veremeden gerilemeye devam etti. Endeks 8 bin 226`daki desteğinde de tutunamayınca seans içinde 7 bin 843 puana kadar geriledikten sonra 7 bin 938 puandan kapandı.

Endeksin 2000 yılında 20 bin puanın üstünü görmesinden sonra başlayan düşüş kanalının yarın için 7 bin 745`te bulunan talep çizgisi ilk ve en önemli direncini oluşturuyor. Bu noktanın altında ise 2001 mayıs ayında 13 bin seviyelerinin görülmesinden sonra başlayan orta vadeli düşüş kanalının 7 bin 398`deki talep çizgisinin oluşturduğu desteği bulunuyor. Son üç işlem gününde bin 358 puan yani yüzde 14.75 değer yitiren endekste eylül ayındaki düşüş trendinin yarattığı kayıp yüzde 25`i aştı.

Osilatörler aşırı satış bölgesinde ve kısa vadeli göstergeler sat sinyalini sürdürüyor. Temmuz ortasında başlayan ve ağustos sonuna kadar devam eden yükselişin işlem hacmi ile desteklenmemesi ve endeksin 10 bin 500`den geri dönmesi ile başlayan orta vadeli göstergelerdekisat sinyali daha kuvvetli duruma geldi.

Endeksin endişelerin devam etmesi nedeniyle pazartesi günü satış baskılı veya alıcıların kararlı olması durumunda yatay bir seyir izlemesi daha güçlü bir olasılık. Son üç ggündeki kopuşlarla birlikte oluşabilecek tepki alımlarında endeksin direnç noktaları ise 8 bin 187 ve 9 bin 26`da.
(tradecnet.com)



Yazarın Diğer Yazıları