Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Az da olsa olumlu görüntü hakim

Bigpara Haber

Borsa günü 24 bin 554 puan seviyesinden başlayan kısa vadeli yükseliş trendinin üzerinde tamamladı. Teknik anlamda bu olumlu. Bu kapanış endekste en azından bundan sonraki seansta da yukarı yönlü eğilimin devam edebileceğini gösteriyor. Ancak yine de temkinli olmakta fayda var. Zira bu kapanış bile şu an için bu trendin kırıldığını teyid etmiyor. Bunun için endeksin kesinlikle bugünkü kapanış (23 bin 940) itibariyle  24 bin 440 seviyesini hacimli kırması şart. Bu gerçekleşirse borsada ana direnç noktası olan 24 bin 800 seviyesine doğru bir hareketlenme beklenebilr. Ancak şu an için endekste görünen en güçlü direnç seviyesi 25 bin 500’lü seviyelerde. Endekste kısa vadeli i trend değişiminden bahsedebilmemiz için borsanın kesinlikle bu noktayı hacimli kırması ve bu seviye üzerindei hacimli kapanışlar yapması şart. Bunun dışındaki her yükselişte kar satışlarının gelme riski yüksek. Olası satışlarda ise 23 bin 456 desteği hala oldukça kuvvetli. Borsa kısa vadede bu desteğini 4 defa test etti. İlkinde bu desteğiin altına sarkması (23 bin 160) rağmen kapanış bu seviyenin üzerinde. Diğerlerinde de kapanışlar bu destek noktasının üzerinde gerçekleşti. Bu görünüm şu an için borsada en önemli destek noktasının 23 bin 456 seviyesinde olduğunu gösteriyor. Bu sebeple olası geri çekilmelerde endeksin bu seviye üzerinde kapanış yapıp yapmadığı özellikle takip edilmeli.

Beklentimiz bu desteğin kısa vadede çalışması. En azından günlük kapanışların bu destek seviyesi üzerinde gerçekleşmesi. Ancak aksi durumda yani endeksin 23 bin 456 desteğinin altında kapanış yapması durumunda tehlike oldukça büyük. Zira bu kapanış 23 bin 80 seviyesi ara destek noktası olmak üzere endeksin 22 bin 250 puana kadar gerileme riskni artıracak. Bu da destek noktasından itibaren 1.000 – 1.200  bir risk anlamına geliyor. Dikkat!

Sonuç olarak; kısa bundan sonraki seans için yönün yukarı olması beklenebilir. Beklentimiz ölçüsünde yukarı hareketin olması durumunda ise 24 bin 440 ve 24 bin 800 seviyeleri endeksin şu an için önündeki ilk direnç noktaları. Gelebilecek olumsuz haberlerin yansıması olarak yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 23 bin 456 seviyesi oldukça önemli destek...

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları