Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Ayı tuzağı olasılığı

Bigpara Haber
Kısa vadeli görünümde olumsuzluk sürüyor ve göstergeler “sat” yönünde.Kısa vadeli hareketli ortalamaların altında hareket eden bileşik endeks için direnç 18 günlük hareketli ortalaması olan 18.600 seviyelerinde ve ara trend direnci olan 18.100 seviyesinde oluşmakta.

Orta vadeli görünüm: Orta vadeli ortalamasının ve ana trend desteğinin altına sarktığı görülüyor. Gün içi denemelerinde ana trend direncini aşamayan endekste düşüş sinyalleri artı kapanışa rağmen sürüyor.Bugün için bileşik endeksin trend direnci 18.100 seviyeleri ve orta vadeli ortalaması olan 50 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu 18.228puan seviyesidirenç konumunu sürdürecek. 50 günlük hareketli ortalama ile endeksin 6 aylık yükselişlerinin maliyetlerinin ortalamasının altında kapanış gerçekleşmedenorta vadeli görünümü kurtarması şimdilik zor görülüyor. 2 gündür bahsettiğimiz 17.800 desteği zayıflamaya devam eden indikatörler yüzünden daha zayıflamış bir durumda olacaktır. Alt Bollinger bandının yataya geçmemesi riskin hala devam ettiğini göstermekte.

Omuz Baş Omuz Formasyonu: Endeksin 1. Seans içinde 17800 seviyesinin altına geriledikten sonra tekrar bu seviyenin üzerine çıkmayı başardığını gördük.Kapanışın bu seviye üzerinde olması Ayı tuzağı olarak görülse de, 19.000 seviyesi kırılmadan bu formasyonun pasifleşmesi mümkün olmayacak.

Kısa vadelialımlar için en azından düşen kanal direnci olan 18.350 kırılması beklenebilir.


[D-FİNANS/ARGE]

Yazarın Diğer Yazıları