Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Aşırı satıştaki kısa vadeli teknik göstergeler henüz al vermedi

Son 4 işlem gününde 785 puan kaybedip 10.500 desteğinin altına inen endekste göstergeler aşırı satış bölgesine girmesine rağmen al sinyali vermedi

Bigpara Haber
Salı gününden beri kademeli olarak gerileyen endeks 4 işlem günü üst üstü değer kaybederek 10 bin 500 orta vadeli desteğinin altında haftayı tamamladı. Kısa vadeli göstergeler son kapanış ile birlikte aşırı satış bölgesine girmesine rağmen henüz yukarı dönüp al sinyali oluşturmadı. İşlem hacmi azalmasına rağmen volatilitenin artması 9 bin 752`de bulunan uzun vadeli kanal desteğinin test edilmesinin zayıf bir ihtimal olmadığına işaret ediyor.

Kısa, orta ve uzun vadeli hareketli ortalamalarının altında bulunan endekste kısa vadeli hareketli ortalamaların hafta içinde orta vadeli hareketli ortalamaları aşağı doğru kesmesi, satış baskısının sürdüğünü gösteriyor. Cuma günü seans içinde 10 bin 133 puana kadar gerileyen ve 10 bin 414 puandan kapanan endekste 10 bin 500 desteğinin kırılışı henüz teyit edilmedi. Bu nedenle hafta başında bu seviye geri dönme isteği görülebilir. Ancak bu, işlem hacmi ile desteklenmediği sürece satış baskısının artması kaçınılmaz. Aşırı satıştaki kısa vadeli göstergeler gibi orta vadeli teknik göstergelerin de bekle sinyalini sürdürmesi hafta içinde taban arayışının devam edeceğini gösteriyor. Aroon göstergeleri satıcıların en güçlü seviyede olduğunu, alıcıların ise en zayıf bölgeden cuma günü dönmeye başladığını gösteriyor. Haftanın ilk günü yukarı yapılacak bir açılışta 10 bin 500 direnci yüksek işlemle geçilmediği sürece daha aşağıdan yerine koymak üzere satış yapılabilir. 10 bin psikolojik desteğine doğru geri çekilmeler de 9 bin 752 stop-loss kabul edilerek pozisyon alınabilir. 10 bin 500 direncinin üstündeki direnç noktası 10 bin 742`de.

Yazarın Diğer Yazıları