Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Aşağı yönlü risk biraz daha fazla!!!

Bigpara Haber

Endeks son 3 işlem gününde de kademeli bir şekilde geriliyor. Henüz tam olarak oluşmadı ancak borsa bundan sonraki işlem gününde de 23 bin 500 seviyesinin üzerine çıkamazsa aşağı yönlü bir düşüş trendi başlayabilir. Dikkat!!! Zira grafikte dikkat edilecek olursa endeksin 24 bin 40 seviyesinden başlattığı düşüşte sürekli olarak bir önceki günün en yüksek seviyesinin altında kaldığı gözleniyor. Bu da başta belirttiğimiz düşüş trendinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Bu sebeple endeksin bugün için gördüğü en yüksek seviye olan 23 bin 735 seviyesi bundan sonraki iylem gününde oldukça önemli. Endeks oluşmak üzere olan düşüş terndin çizgsinin üzerine çıkabilmesi için önvelikle 23 bin 500 seviyesinin üzerinde kalmalı ve bu noktadan sonra 23 bin 735 seviyesinin en azından üzerine gün içerisinde çıkması gerekiyor. Bu şartlar gerçekleşirse endekste zayıf seyrin bir miktar azaldığı söylenebilir. Bu da 23 bin 800 – 24 bin 40 seviyelerindeki direnç noktalarının test edilme şansını artıracak. Ancak tekrar hatırlatmakta fayda var. Yükselişler genelde 23 bin 800 – 24 bin 40 bandında kar satışlarıyla karşılaşıyor. Bu sabeple yükselişin tepki alımı niteliğinden çıkması için endeksin bu noktaları hacimli koırması beklenmeli. Bunun dışındaki yukarı denemeler kar satışlarıyla karşılaşabilir.

Şu ana kadarki söylemlerimiz endeksin oluşturmaya çalıştığı kısa vadeli düşüş tren çizgisinin üzerine çıkması üzerine kuruluydu. Aksi durumda yani endeksin bu trendin üzerine çıkamaması durumunda ise borsada 23 bin 220 seviyesi ara destek noktası olmak üzere 23 bin ve 22 bin 920 desteklerine geri çekilme riski yüksek.

Sonuç olarak; teknik olarak endeksin çok güçlü olduğu söylenemez. Bunun yanında bugün itibariyle dolarda özellikle kapanış saatlerine doğru gelen alımlar borsaya bundan sonraki işlem gününde olumsuz yansıyabilir.Yurtdışı piyasalardaki olumsuzluk da gözönüne alındığında endeksin aşağı yönlü hareketinin devam etme riskinin fazla olduğu bir işlem günü bizi bekliyor olabililir.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları