Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Aşağı yönlü risk ağır basıyor

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Borsada 100 günlük hareketli ortalama seviyesini altında kalınması, endekste yön arayışının devam edeceğine ve kısa vadeli yükseliş ya da düşüş trendlerinin olacağına işaret ediyor. Bu konuda dikkatli olmakta fayda var.”

Endeksin bugünkü değer kaybı yüzde 3’ün üzerinde. Puan olarak bu 1721 puana denk geliyor. Kapanış ise 52 bin 752 puandan gerçekleşti. Burası önemli… Zira endeks 53 bin 885 gibi önemli bir destek noktasının altında gecelik kapanış yaptı. Teknik olarak bu kapanış endekste aşağı yönlü riskin arttığına yönelik ufak bir işaret olarak yorumlanmalı.

Sonuç olarak; borsada aşağı yönlü yeni bir trend oluşmak üzere. Özellikle 53 bin 885 seviyesindeki destek noktasının altında kapanış yapılması borsada aşağı yönlü riski artırıyor. Bunun yanında önemli bir indikatör olarak gördüğüm MACD yönünün aşağı çevirdi. Bu bağlamda destek noktalarına özellikle dikkat etmekte fayda var. Bugünkü kapanış itibariyle de 52 bin 500 – 51 bin 757 ve 50 bin 501 seviyeleri endekste önemli destek noktaları konumunda bulunuyor. Bu destek noktalarından 51 bin 757 seviyesine özellikle dikkat etmekte fayda var…

Bol kazançlar…

Görüş ve önerileriniz için: twitter.com/MCobanAnaliz

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr sitesi Müdürü

Yazarın Diğer Yazıları