Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Aşağı yönlü risk ağır basıyor

Bigpara Haber

Dün hatırlarsanız uzun bir analizle teknik açıdan endekste kötü bir görüntünün oluşmak üzere olduğu uyarısını yapmıştık. Endeks bugün tahminlerimiz doğrultusunda bir düşüş yaşadı. Düşüş, dün ilk destek noktası olarak gösterdiğimiz 63 bin 486 seviyesinin hemen altına (63 bin 354) kadar devam etti. Bu noktada tutunan borsa günü 63 bin 486 destek seviyesinin üzerinde tamamladı.

Şimdi biraz daha dikkat. Her ne kadar 63 bin 486 seviyesinin üzerinde gün tamamlansa da bu noktanın altına inilmesi bu destek noktasının yeteri kadar kuvvetli olmadığını gösteriyor. Burası önemli. Zira endeks 63 bin 486 seviyesinin altında bir kapanış yaparsa 61 bin 253 puana kadar çok kuvvetli bir destek noktası görünmüyor.

Sonuç olarak; bu linkten (http://bigpara.hurriyet.com.tr/m3/haber_detay.asp?id=724097) ulaşabileceğiniz dünkü analizimizdeki tahminlerimiz hala devam ediyor. Özellikle kısa vadeli teknik göstergelerin düne göre bir miktar daha olumsuz görüntü sergilemesi dikkat çekici. Bu bağlamda borsada aşağı yönlü riskin biraz daha arttığını belirtmek istiyorum.  63 bin 486 desteği şu an için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta. Bu noktanın altına sarkılması durumunda bugünkü kapanış itibariyle trend destek noktası konumunda olan 62 bin 843 desteği bulunuyor. Olası geri çekilmelerde bu noktaya kadar olan düşüşler normal karşılanabilir. Ancak bu noktanın altına sarkılması borsada kısa vadeli yükseliş trendinin bittiği anlamına gelir ki bu da ilk aşamada 61 bin 253 seviyesine kadar bir geri çekilme anlamına geliyor. Olası yukarı hareketlerde ise 65 bin 627 seviyesi ana trend direnç noktası olması açısından önemli. 
 
Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları