Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Aşağı yönlü risk ağır basıyor

Bigpara Haber

Endeks bugün dünkü analizimizde özellikle üzeride durduğumuz kısa vadeli yükseliş trend çizgisinin altında günün tamamladı. Bu teknik açıdan olamsuz bir görüntü oluşmasına nden oldu. Şimdi borsanın bundan sonraki ilk seansta tekrar bu trendin üzerine çıkması gerekiyor. Buun için ise 26 bin 250 – 300 sevilesinin üzerine hacimli çıkılması ve bu nokta üzerinde kalınması şart. Bu gerçekleşirse bugünkü hareketi bir sarkma olarak değerlendireblir endeksin yükseliş trendi üzerindeki hareketinin devam edebileceğini söyleyebiliriz. Bunun gerçekleşmesi ise yeniden 27 bin 80’li seviyelerin hedeflenmesini sağlayabilir. Bu noktaya gelene kadar ise 26 bin 300 – 26 bin 500 ve 26 bin 780 seviyeleri endeks açısından önemli direnç noktaları konumunda bulunuyor.

Ancak şu ana kadarki senaryo endeksin tamanen tekrar 26 bin 300 seviyesi üzerine çıkma olasılığına göre kurulu. Yani bu bir muktar iyimser bir tahmin. Endeksin 26 bin 300 direncinin üzerine çıkamaması durumunda ise aşağı yönlü risk ciddi anlamda artacak. Böyle bir durumda ilk aşamada 25 bin 600’lü seviyelerin görülme riski hayli yüksek. Bu seviyenin altında ise 25 bin 240 seviyesi önemli destek noktası konumunda. Düşüşün sürmesi durumunda ise 24 bin 800 seviyesindeki ana destek noktasına doğru endeksin gerileme riskinin hayli yüksek olduğunun altını çizmekte fayda var.

Sonuç olarak endeksin yükseliş trend çizgisi altında güün tamamlaması olumsuz. Bu, aşağı yönlü hareketin devamına neden olabilir. Gelebilecek olumlu haberler endeksin bundan sonraki seansta 26 bin 300 seviyesinin üzerine atmadıkça düşüş yönlü eğilimin daha fazla olduğu unutulmamalı. 

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları