Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Aşağı trend gücünü koruyor

Endeksteki kısa vadeli düzeltme eğilimine rağmen aşağı trendin gücünü koruması direnç noktalarında satışların sert olabileceğini gösteriyor.

Bigpara Haber
Çarşamba gününü 195 puanlık artışla 7 bin 899 puandan kapatan endekste işlem hacmi pazartesi ve salı gününün işlem hacminin altında kaldı. Cuma günü endeksin 7 bin 843`ü görmesi ile birlikte aşırı satış bölgesinde dip yapan ve yukarı dönerek kısa vadeli al sinyali veren stochastic göstergesi, salı günü 5 günlük hareketli ortalamasını yukarı doğru keserek çıkışını sürdürdü. Ancak orta vadeli teknik göstergelerin sat sinyalini sürdürmesi, Aroon up`ın çarşamba günü sıfır değerine ulaşırken Aroon down`ın 8 Eylül`den beri 80/100 bandında hareket ediyor olması düşüş trendinin gücünü koruduğunu, yaşanacak çıkışların düzeltme olacağını gösteriyor.
Perşembe günü, kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesine yaklaşmaya başlaması nedeniyle satış baskısı daha yoğun hissedilebilir. Perşembe günü için 7 bin 717`de bulunan zun vadeli düşüş trendi endeksin ilk destek noktasının oluşturuyor. Kısa-orta vadeli düşüş kanalının 7 bin 291`deki talep çizgisi ise ikinci desteği.
Kısa-orta ve uzun vadeli hareketli ortalamalarının altında bulunan endeksin perşembe günü için direnç noktaları ise 8 bin 88 ve 9 bin 18`de
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları