Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Artan işlem hacmiyle yaşanan yükseliş 12 bini destek yaptı

Artan işlem hacmiyle gerçekleşen yükseliş, 12 bin puanın üstünde kısa vadeli yeni bir yükselişin başladığını teyit ediyor.

Bigpara Haber
Endeks mayıs ayı işlem hacmi ortalamasının üstündeki bir işlem hacmi ile cuma günü de yükselişini sürdürdü. Perşembe günü belirttiğimiz gibi 12 bin seviyesinin üstünde tutunabilmesi için şart olan işlem hacmindeki artışla birlikte endeks 131 puan daha yükselerek 12 bin 138 puandan kapandı.
Cuma günü de yükselişini sürdüren endeksin 11 bin 535`in üstünde üçüncü kapanışını gerçekleştirmesi nedeniyle dördüncü dalga içindeki a-b-c düzeltmesini tamamladığını ve beşinci yükseliş dalgasını başlattığını söyleyebiliriz. 29 Mart ile 4 Nisan arasında gerçekleşen ve endeksin yaklaşık 6 bin puanlık artışla 13 bine yükseldiği üçüncü dalgaya oranla beşinci dalga daha yavaş seyredecek.
Yüksel Yalova`nın açıklamaları ile 10 bin 31 puana kadar gerileyen endeksin bu noktadan başlattığı beşinci dalgada birinci minör dalga 4 Mayıs`ta, ikinci dalga 6 Mayıs`ta tamamlanmış gözüküyor. 6 Mayıs`ta ikinci seansta başlayan beşinci dalganın üçüncü çıkışında endeks şu ana kadar 10 bin 962 ile 11 bin 318 puan arasında hareket etti. Ayrıca cuma günü yaşanan işlem hacmindeki artış da üç günlük bu hareketin üçüncü dalga olduğunu gösteriyor. üçüncü dalganın seyri (en dinamik dalga olması nedeniyle)beşinci dalganın nerede biteceğinin de ipuçlarını verecek. Üçüncü dalganın sürdüğü varsayılırsa işlem hacminin artmaya devam etmesi durumunda dirençlerimiz perşembe günü de belirttiğimiz gibi sırasıyla 12 bin 476, 13 bin 55 ve 13 bin 316`da
Endeksin 12 binin üstünde tutunamaması yani zayıf bir ihtimal de olsa C`nin üç değil de beş dalgalı gerçekleşmeye başlaması durumunda ise destek noktaları 11 bin 535, 11 bin 81, 10 bin 918 ve kısa vadede stop-loss olarak kullanılmasını önerdiğimiz 10 bin 893`te.

(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları